Schilderij Jolink verrijkt onze kunstcollectie

11-6-2021

Cultuur en erfgoed-gedeputeerde Peter Drenth ontving een schilderij van Bennie Jolink. Met de komst van dit zelfportret heeft de provincie meer verschillende werken in haar kunstcollectie. Sinds 1970 heeft provincie Gelderland kunstwerken in haar bezit. Nieuwe werken breiden het grote, uiteenlopende aanbod van Gelderse kunstenaars uit.

Schilder Jolink

Het zelfportret van Jolink voegen we toe aan de kunstcollectie. Jolink is, behalve bandleider van Normaal, ook kunstenaar. Afgelopen jaar (2020) was in het stadsmuseum van Doetinchem een overzichtstentoonstelling van zijn werk te zien.

Gelderse kunstenaars

Met onze kunstcollectie willen we de Gelderse kunst vertegenwoordigen. Daarom heeft alle kunst die de provincie aankoopt een link met Gelderland, natuurlijk staat artistieke kwaliteit voorop. Daarbij proberen we rekening te houden met zoveel mogelijk variatie in de Gelderse kunstcollectie.

Nieuwe tentoonstelling

In het najaar van 2021 zal in het Huis der Provincie een tentoonstelling te zien zijn. Alle aanwinsten vanaf 2016 zijn dan te bewonderen. Ook het zelfportret van Bennie Jolink, wat volledig getekend is met potlood.

De kunstcollectie van de provincie is digitaal toegankelijk gemaakt en te vinden op collectiegelderland.nl.

Terug naar nieuwsoverzicht