Provincie steunt samenwerken aan energietransitie

3-3-2021

Op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem werken bedrijven, onderwijs en testcentra samen aan het bedenken, testen en ontwikkelen van nieuwe energietoepassingen. Hierdoor halen we de doelen voor de energietransitie en dragen bij aan goed geschoold personeel en de regionale economie. Provinciale Staten stemden in met het bijdragen van ruim € 4,6 miljoen aan Connectr Energy innovation.

Opleidingen en banen

Op Connectr werkt de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) samen met ROC Rijn IJssel en TU Delft. Ook het Graafschap College is betrokken. Want het succesvol omschakelen naar duurzame energie vraagt om goed geschoold personeel en leidt weer tot nieuwe kennis. Met de bijdrage van de provincie doen zij onder andere onderzoek naar waterstoftoepassingen. En ontwikkelt het bestaande  Waterstoflab van de HAN zich verder. Bovendien kunnen alle opleidingen gebruikmaken van de testfaciliteiten van Connectr.

Europees testcentrum

De bijdrage van de provincie gaat ook deels naar het nieuwe Europese testcentrum van ElaadNL. Daar kunnen bedrijven elektrische auto’s, bussen, trucks en de bijbehorende laadpalen testen. Ook deze testfaciliteit is voor anderen te gebruiken. Bedrijven Op IPKW in Arnhem werken bedrijven al aan het overschakelen op duurzame energie. Connectr gaat een stap verder en brengt vaart in de innovaties en in goed opgeleid en geschoold personeel voor de energiesector. De bijdrage van de provincie helpt om ook aanvullend geld naar de regio en Connectr te halen. Want in de energiesector is voor Gelderse bedrijven geld te verdienen. Ook gezien de beschikbare landelijke en Europese fondsen voor innovaties om uit de Covid-crisis naar een groene economie te komen. De plannen voor Connectr zijn het resultaat van de samenwerking tussen de Regio Arnhem Nijmegen en provincie Gelderland.

Kijk voor meer informatie op www.connectr.nu.

Terug naar nieuwsoverzicht