Provincie geeft restauratiesubsidies voor Gelders Erfgoed

11-11-2021

Met 2 verschillende subsidies willen wij als provincie het Gelders Erfgoed stimuleren. Zodat de Stevenskerk in Nijmegen en de Nijkerkse boerenschuur Groot Hennekeler beide een nieuwe groep bezoekers kunnen aantrekken.

Restauratie en verduurzaming van de Stevenskerk

Als provincie stimuleren we het behoud en ontwikkelen van monumenten. Zo houden we ons erfgoed in stand. Rijksmonument de Stevenskerk in Nijmegen wordt gerestaureerd en verduurzaamd. Wij dragen hieraan bij met 500.000 euro subsidie. Door de restauratie en verduurzaming wordt de kerk geschikt voor verschillende bijeenkomsten. Zoals kerkdiensten, (orgel)concerten, uitvoeringen, exposities en festivals.

Restauratie aan boerenschuur Groot Hennekeler

Het gemeentelijk monument Groot Hennekeler in Nijkerk verkeert momenteel in slechte staat. We geven daarom een subsidiebijdrage van ruim 4 ton. Zodat de boerenschuur gerestaureerd wordt en ons erfgoed in stand blijft. Dit pand wordt ook verduurzaamd en het krijgt bovendien een nieuwe sociaal maatschappelijke functie. De gerestaureerde Groot Hennekeler wordt namelijk een verblijf voor dagbesteding aan hulpbehoevende jongeren en ouderen.

Terug naar nieuwsoverzicht