Oscar shortlisted filmregisseur ontvangt subsidie van provincie

7-1-2020 Still uit  gesubsidieerde animatie

De Nijmeegse regisseur Floor Adams ontvangt € 75.000 subsidie voor haar nieuwe animatiefilm met de werktitel Whales Can’t Swim Backwards. De subsidie maakt onderdeel uit van regeling grote producties en festivals.

De vorige animatiefilm Mind My Mind van regisseur Adams gooit momenteel internationaal hoge ogen. De productie is nog in de race om een Oscar te winnen in de categorie Korte Animatiefilm.

‘Whales Can’t Swim Backwards’

Met haar nieuwe film stelt Adams op scherpe en humoristische wijze gangbare denkbeelden over genderstereotypen en -identiteit ter discussie. Ze gaat op zoek naar biologische en gedragsmatige parallellen met betrekking tot voortplanting en ouderschap in de dierenwereld. De film duurt ongeveer 6 minuten en gaat in december 2020 in première in filmtheater LUX in Nijmegen.

Origineel en verfrissend concept

We ontvingen veel verschillende aanvragen voor de regeling grote producties en festivals. Een onafhankelijke commissie beoordeelde de aanvragen op basis van inhoudelijke criteria. De aanvraag voor de nieuwe animatiefilm van Floor Adams sprong er samen met 23 andere aanvragen bovenuit. De commissie vindt het idee voor de film origineel en verfrissend. Het bewezen vakmanschap van de maker ondersteunt volgens de commissie de kwaliteit van inhoud en vormgeving.

Terug naar nieuwsoverzicht