Opening aanbesteding voor duurzamer voedsel in Gelderland

9-6-2021 Een tafel die netjes ingedekt was, maar nu vol ligt met etensresten.

In een eerder nieuwsbericht informeerden we over de manier waarop we met voeding willen bijdragen aan een gezonde én duurzame provincie. Vanaf vandaag kunnen partijen zich melden voor de aanbesteding om het menu te verduurzamen. Met deze Europese aanbesteding willen we een omslag maken: minder vlees, maar méér plantaardig voedsel eten en minder voedselverspilling.

Minder voedselverspilling, meer plantaardig voedsel

Als provincie dragen we op meerdere manieren bij aan een gezonde en duurzame regio. Voedsel speelt een grote rol bij duurzaamheid. Een verantwoord voedselaanbod en het voorkomen van voedselverspilling vallen hier dus ook onder.

Doelen voor 2030

Een duurzamer menu is  onderdeel  van het Gelders klimaatbeleid en de programma’s Circulaire Economie en Agrifood.  Hierin staat onder andere beschreven dat we in 2030  de voedselverspilling in Gelderland gehalveerd hebben. Ook zetten we acties in waardoor het aandeel plantaardige eiwitten in de totale consumptie stijgt naar 48%.

Inschrijven

Bent u of zijn relevante partijen in uw netwerk geïnteresseerd in deze aanbesteding? U kunt zich inschrijven voor de aanbesteding via Negometrix.

Terug naar nieuwsoverzicht