Oost-Nederland wil aan de slag met Nationaal Groeifonds

8-9-2020

Oost-Nederland is klaar voor investeringen uit het Nationaal Groeifonds dat het kabinet maandag 7 september 2020 aankondigde. Regio’s, kennisinstellingen en het bedrijfsleven in Oost-Nederland lopen voorop op het gebied van medische technologie. Aan de vooravond van Prinsjesdag roepen de regio’s in Oost-Nederland het kabinet op de investeringen uit het Groeifonds voor een behoorlijk deel te laten landen in Oost-Nederland.

In Oost-Nederland staan veel toonaangevende kennisinstellingen en bedrijven die werken aan snellere toepasbaarheid van de technologieën. Deze werken op diverse manieren samen. De regio Arnhem-Nijmegen, Twente en de universiteiten daar werken bij voorbeeld aan Artificiel Intellligence (kunstmatige intelligentie) voor de maakindustrie en de gezondheidszorg. Dit betekent dat computers taken uitvoeren waar normaal gesproken menselijke intelligentie voor nodig is.

Nederland slim benutten

De oproep maakt deel uit van de campagne ‘Nederland slim benutten’, waarmee alle politieke partijen worden aangespoord om gebruik te maken van de Kracht van Oost. De campagne is een initiatief van de provincies Gelderland en Overijssel, de Regio Food Valley, Cleantech Regio, regio Arnhem-Nijmegen, Regio Achterhoek, Fruitdelta Rivierenland, Veluwe, Regio Twente en Regio Zwolle.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op nederlandslimbenutten.nl

Terug naar nieuwsoverzicht