Onderzoek welbevinden in onderwijs en arbeidsmarkt

1-9-2021

We willen graag weten hoe het gaat met onze inwoners. Daarom voeren we onderzoeken uit waarin we Gelderlanders vragen stellen over de kwaliteit van leven en het samenleven in Gelderland. De afgelopen anderhalf jaar kan COVID-19grote invloed hebben gehad op de leef- en werksituatie van Gelderlanders. Daarom onderzoeken we in deze 3e peiling wat er veranderde in de persoonlijke situatie in het onderwijs en de arbeidsmarkt. Doet u ook mee?

Invloed COVID-19 op onderwijs en arbeidsmarkt

We weten al dat de COVID-19-pandemie landelijk grote invloed had op de arbeidsmarkt. Veel banen gingen verloren of zijn anders ingericht, bijvoorbeeld door het vele thuiswerken. Ook besloten veel mensen zich te laten omscholen. Met dit onderzoek willen we ons hier verder in verdiepen. Verloor u uw baan? Kreeg u juist een vast contract? Steeg of zakte bijvoorbeeld het aantal zzp’ers? Of volgen meer mensen een opleiding? Wat betekenen deze mogelijke veranderingen voor de toekomst? En hoeveel invloed hebben deze veranderingen op iemands welbevinden en gezondheid?

Meedoen met het onderzoek

We willen graag weten hoe het met u gaat. Daarom nodigen we u uit om deel te nemen. Vul de vragenlijst in voor 8 september 2021 9.00 uur.

Achtergrondinformatie Monitor Welbevinden

Provincie Gelderland monitort sinds 2019 het welbevinden van haar inwoners. In 2020 lag de nadruk van de peilingen op COVID-19 en de gevolgen daarvan. De 2e peiling van 2021 ging over de gezondheid van de Gelderlander in relatie tot de eigen leefomgeving. Deze 3e peiling richt zich op de situatie in het onderwijs en de arbeidsmarkt. Kijk voor meer informatie over opinieonderzoek en eerdere onderzoeken op onze website.

Terug naar nieuwsoverzicht