Olympisch kampioenen met overmacht naar goud op WK BMX op Papendal

23-8-2021

Op het WK BMX op Papendal pakken de kersverse Olympische kampioenen van het BMX met overmacht hun tweede gouden plak binnen een maand tijd. Bij de mannen wint thuisfavoriet Niek Kimmann. De Britse Bethany Schriever soleert in de finale naar de wereldtitel. Ook bij de vrouwen is er Nederlands succes. Judy Baauw wordt 2e, Laura Smulders eindigt als 3e.

Duurzaamheid en voeding

Via het WK BMX laat provincie Gelderland zien wat we belangrijk vinden. Provincie Gelderland is hierbij graag een aanjager, om bezoekers en partners te stimuleren en inspireren, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid en voeding. Op het WK BMX maakten gasten kennis met gezonde en duurzame voeding. Ook op het gebied van duurzaamheid zijn er samen met Papendal stappen gezet. Zo gebruikte de organisatie tijdens het evenement elektrische bussen en auto's op waterstof.

Fietsplezier voor jong en oud 

“Het was een geslaagd WK met de wereldtitel van Niek Kimmann als mooie afsluiting.” zo kijkt Gedeputeerde Jan Markink terug op het wereldkampioenschap: “We hadden er graag een groot Gelders feest van willen maken, maar door corona ging dat niet. Ik ben blij dat de organisatie ondanks alle beperkingen een veilig eendaags evenement neer kon zetten. Voor ons eindigt het WK BMX echter niet vandaag. Op verschillende plekken in Gelderland worden pumptracks aangelegd, zoals in Rheden en Aalten. Met deze pumptracks is er een mooie en zichtbare nalatenschap, waar kinderen en volwassen nog jaren fietsplezier aan beleven.”

2.500 BMX fans

Dit evenement gaat de boeken in als het 1e sportevenement in de buitenlucht met publiek op Papendal, sinds mei 2019. Dankzij het Testen voor Toegang protocol konden toch nog zo’n 2.500 fans genieten van de beste BMX-ers van de wereld. Een mooi resultaat, met naast het sportieve succes van het toernooi ook 216 atleten uit 33 landen. 

Jochem Schellens, Directeur Papendal: “Het is fantastisch dat we zo’n mooi evenement samen met de betrokken partners hebben neergezet. Partijen die stuk voor stuk een essentiële rol bekleden in de uitvoering van onze gezamenlijke plannen om in 2021 hét kloppend hart van de BMX-wereld te zijn.”

Terug naar nieuwsoverzicht