Nieuwe buurtbus van Malden naar Middelaar

8-6-2021 De nieuwe buurtbus van Breng met trotse chauffeur naast de bus.

Op 7 juni 2021 startte buurtbuslijn 569. Deze nieuwe buurtbus rijdt van Malden, via station Mook-Molenhoek, naar Middelaar en weer terug.

Kleine bus, betere OV-verbinding

Het gaat om een kleine bus met hoge instap die plaats biedt aan 8 passagiers. De buurtbus is te herkennen aan het Breng-logo en het roze dak.

Jan van der Meer, gedeputeerde openbaar vervoer: "Dankzij vrijwillige chauffeurs en de inzet van veel partijen krijgen inwoners een betere OV-verbinding: een grote wens van de inwoners. Zo vergoten we op een flexibele manier de bereikbaarheid in Gelderland."

Dienstregeling en route

De buurtbus rijdt van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 18.30 uur van Malden (Schoolstraat), via Molenhoek Kerk/centrum, Mook Gemeentehuis en Plasmolen Plein naar Middelaar Gemeenschapshuis. In Molenhoek stopt lijn 569 bij het station. Passagiers kunnen in Malden overstappen naar Groesbeek, Berg en Dal en Wijchen. De dienstregeling van de buurtbus kunt u vinden via de website van Breng.

Samenwerking

De nieuwe buurtbus is onderdeel van buurtbusvereniging Rijk van Nijmegen en is tot stand gekomen in samenwerking met Hermes/Breng, Algemene Hulpdienst Mook, Molenhoek en Middelaar, de gemeente Heumen, de gemeente Mook en Middelaar en provincie Gelderland.

Terug naar nieuwsoverzicht