Nieuwe buurtbus tussen Wijchen en Grave

30-3-2021

Vanaf 29 maart 2021 rijdt er een buurtbus tussen Wijchen en Grave. Vanuit  Wijchen rijdt lijn 568 via Balgoy en Nederasselt naar Grave en terug. Bij station Wijchen is er aansluiting op de trein van en naar Den Bosch. Op het busstation van Grave geeft de buurtbus aansluiting op de bus naar Uden én op de buurtbus naar Het land van Cuijk. Ook deze buurtbus wordt mogelijk gemaakt door vrijwilligers. De provincie levert een financiële bijdrage.

Buurtbus is openbaar vervoer en voor iedereen

Vrijwilligers van buurtbusvereniging Rijk van Nijmegen besturen de 8-persoonsbusjes. Reizigers kunnen gebruik maken van lijn 568 van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 en 18.00 uur. De buurtbus rijdt eenmaal per uur volgens dienstregeling. Vanuit Wijchen rijdt lijn 568 via Balgoy en Nederasselt naar Grave en terug. Het is openbaar vervoer, iedereen mag er gebruik van maken. Reserveren is niet nodig. In het openbaar vervoer is een mondkapje voor reizigers vanaf 13 jaar verplicht, dus ook in de buurtbus.

Reiziger kan mee met OV-chipkaart of los kaartje

De tarieven voor het openbaar busvervoer in de regio Arnhem Nijmegen gelden ook voor de buurtbus. Reizigers met een OV-chipkaart betalen € 0,99 als basistarief en daarbovenop € 0,17 per kilometer. Maar ook reizigers zonder OV-chipkaart zijn van harte welkom. Zij kunnen voor € 2,40 een kaartje kopen bij de chauffeur (betaling kan alleen met bankpas of creditcard), geldig voor 1 rit. Voor kinderen tot en met 11 jaar die onder begeleiding reizen van iemand van 18 jaar of ouder, is er voor € 1,05 een Kidskaartje. Abonnementen en de OV-studentenkaart zijn ook geldig in de buurtbus.

Veiligheid

Op 29 maart 2021 gaan de meeste buurtbussen van de regionale vervoerders weer  rijden. De buurtbussen zijn volgens de aanbevelingen van TNO aangepast; zo is bijvoorbeeld de chauffeurscabine voorzien van een spatscherm en er is een nieuw ventilatiesysteem ingebouwd. 

Meer informatie over de vertrektijden en haltes van buurtbuslijn 568 staat op de website van de regionale vervoerder breng.nl.

 

Terug naar nieuwsoverzicht