Netwerkontbijt vrijheid van vrouwen

6-3-2020 Vrouwenontbijt

Op 8 maart 2020 is het Internationale Vrouwendag. Op vrijdagochtend 6 maart 2020 was daarom het Netwerkontbijt ‘Vrijheid van Vrouwen’ in het Huis der Provincie. De belangstelling was zo groot dat er een wachtlijst was.

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat we werden bevrijd. In Nederland vieren we op veel verschillende manieren vrijheid. Onder de titel ‘Vrijheid van Vrouwen’, gingen vrouwen deze ochtend in op het thema vrijheid. Hierbij stonden vragen centraal, zoals wat betekent:

  • Vrijheid voor vrouwen?
  • Opgroeien in vrijheid?
  • Je ontwikkelen in vrijheid?

Kracht

Mevrouw Emmy Drop-Menko sprak als eerste tijdens deze bijeenkomst. Zij dook als jong meisje onder in Arnhem. Op indrukwekkend krachtige wijze vertelde zij haar levensverhaal over liefde en liefdeloosheid. Sarah Heijse, directeur-bestuurder van het Airborne Museum, ging vervolgens in op haar persoonlijke verhaal. Zij riep de zaal op om groots te dromen en te geloven in je eigen kracht. Christianne van der Wal, gedeputeerde Provincie Gelderland, sloot de inleidingen af met haar persoonlijke overwegingen en noties rond de economische zelfstandigheid van vrouwen en gelijkwaardigheid van mensen. Dit alles onder begeleiding van Malika El Mouridi.

Fototentoonstelling

De fototentoonstelling ‘Palet van Verzet’ over moedige vrouwen van toen en nu, werd na afloop geopend. Deze tentoonstelling is gratis tot en met vrijdag 13 maart te bezichtigen in de hal van het Huis der Provincie in Arnhem. Openingstijden zijn van 08.30 uur tot 18.00 uur. De tentoonstelling is rolstoeltoegankelijk

Organisatie

Initiatiefnemer en organisator van dit netwerkontbijt, Cécile de Boer, organiseerde het netwerkontbijt voor de derde keer. Ze deed een oproep aan de aanwezige vrouwen om het stokje over te nemen. Diverse deelneemster gaven zichzelf op om dit netwerkontbijt in 2021 te organiseren. De traditie kan worden voortgezet.

Terug naar nieuwsoverzicht