Monitor welbevinden, kan iedereen die wil, meedoen?

16-4-2021

Wat komt er allemaal op de inwoner van Gelderland af? Hebben bepaalde ontwikkelingen invloed op gemoed, gevoelens van geluk en leefomgeving? We willen het graag weten!

Monitor

Kieskompas en Happiness Lab monitoren sinds 2019 jaarlijks het welbevinden van onze inwoners. In 2020 lag de nadruk van de peilingen op COVID-19 en de gevolgen daarvan. De eerste peiling van dit jaar zetten we 16 april 2021 uit.

Leefbaarheidsgedeputeerde Peter van ’t Hoog hoopt opnieuw op een grote response: “Dit jaar stellen we opnieuw relevante vragen. de uitkomsten gebruiken om de kwaliteit van leven en daarmee het welbevinden van Gelderlanders te verbeteren. We zoomen nu in op inclusie. Iedereen die wil, moet kunnen meedoen. Een belangrijk thema, waar we ook nu niet zonder u kunnen. Vertel ons of we goede mogelijkheden bieden aan degenen die soms support kunnen gebruiken. Ik hoor het graag!”

Meedoen met de monitor?

We willen graag weten hoe het met u gaat. Daarom nodigen we u graag uit om deel te nemen. Vul de vragenlijst voor 09.00 uur op 21 april 2021 in.

Leefbaarheid

Vanuit onder andere ons programma Leefbaarheid werken we hard aan het bevorderen van welbevinden van Gelderlanders. Zo kunnen Initiatiefnemers via dorpendeals ondersteuning krijgen voor de (sociale) verbetering van hun wijk. In deze COVID-19 periode gaven we subsidie aan projecten die van betekenis zijn voor kwetsbare Gelderlanders. Vergeet-me-niet-pakketjes, ijsjes uitdelen in verzorgingstehuis tot het maken van bedankcadeautjes voor mantelzorgers. Inmiddels komen we in een andere fase. Dat geeft de kans om te reflecteren en voorzichtig vooruit te kijken.

Terug naar nieuwsoverzicht