Miriam Nienhuis nieuwe algemeen directeur provincie Gelderland

17-6-2021

Miriam Nienhuis (47) is benoemd als nieuwe algemeen directeur en provinciesecretaris. Ze woont met haar man en hun 2 kinderen in Bruchem en werkt op dit moment als directeur Maatschappelijke Ontwikkeling in ’s-Hertogenbosch. Ze start op 1 september 2021.

Gelderland, mijn provincie

Nienhuis: "Gelderland, 'mijn' provincie, heeft een prachtige ambitie; nóg beter worden in resultaten bereiken op de belangrijke opgaven waarvoor de provincie zich gesteld ziet. In nauwe verbinding met de omgeving en samen met partners het verschil maken. Voor onze inwoners nu en straks. Ik kijk er enorm naar uit om daar mijn bijdrage aan te leveren!"

Brede ervaring bij gemeenten

Begin 2021 vertrok onze eerdere algemeen directeur Pieter Hilhorst. Hij werd algemeen directeur van het Interprovinciaal Overleg (IPO). Op de vacature die we in het voorjaar van 2021 plaatsten, reageerden veel mensen die geschikt zijn voor deze baan. Gedeputeerde Jan Markink: “Miriam heeft brede ervaring bij gemeenten en een focus op de uitvoering. Zowel in haar rol als boegbeeld van de organisatie als adviseur van het college helpen deze kwaliteiten om de provincie nog dichter bij onze inwoners te brengen. Ik kijk ernaar uit met haar samen te werken voor Gelderland.”

Werkervaring

Nienhuis studeerde landschapsinrichting aan de Wageningen Universiteit, werkte 6 jaar bij gemeente Arnhem en was daarna gemeentesecretaris bij gemeente Ridderkerk. Sinds 2012 werkt ze als sectordirecteur Maatschappelijke Ontwikkeling bij gemeente ’s Hertogenbosch.

Terug naar nieuwsoverzicht