Meer kinderen op de fiets met challenges

30-4-2020 Jongen op fiets

Met fietsspelletjes rondom het huis wil Heel Gelderland Fietst kinderen verleiden om de fiets te pakken en enthousiast te worden of houden voor de tweewieler.

Kinderen fitter en gelukkiger op de fiets

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat kinderen blijven bewegen tijdens de COVID-19 crisis? In het kader van de campagne Heel Gelderland Fietst waren er verschillende plannen om in 2020 meer kinderen op de fiets te krijgen. Met bezoeken aan scholen om samen met kinderen te onderzoeken hoe het fietsen rondom scholen en in de straat verbeterd en leuker kon worden. Vanwege COVID-19 kan dat nu niet doorgaan. Toch willen we kinderen blijven stimuleren om meer te fietsen, want fietsen houdt kinderen fit en in beweging en maakt gelukkiger.  

Fietshelden gezocht!

Om die reden is de online-campagne Fietshelden Gezocht gestart, in samenwerking met Omroep Gelderland en oud-wielerprof en Gelderlander Maarten Tjallingii. In 6 korte filmpjes daagt Maarten Tjallingii kinderen van 5 tot en met 14 jaar uit om mee te doen aan leuke uitdagende challenges om kinderen op de fiets krijgen. Alle challenges zijn eenvoudig uit te voeren. We vragen kinderen om hun pogingen te filmen en op te sturen. De leukste inzending wint een gloednieuwe fiets! Iedere week maakt Omroep Gelderland nieuwe challenges bekend. Alle informatie vindt u op de website van fietshelden.

Terug naar nieuwsoverzicht