Landgoederen ervaren problemen COVID-19 én bieden recreatieve oplossingen

16-9-2020

Provincie Gelderland is een van de partners van Innocastle, een samenwerkingsverband tussen regio’s met veel historische landgoederen door heel Europa. Op 24 september 2020 zijn we ‘host’ van een internationale online conferentie. Tijdens deze conferentie delen overheden en landgoedeigenaren kennis over maatregelen en vooral over slimme oplossingen tijdens de COVID-19-periode. 

Voorbeelden uit de praktijk

Deze zomer ontvingen de landgoederen veel bezoekers ondanks COVID-19. Mensen kiezen vaker voor de rust en ruimte die de landgoederen bieden. Tijdens de conferentie komen voorbeelden aan de orde uit de praktijk. De National Trust uit Engeland bijvoorbeeld ontwikkelde heel veel kleinschalige activiteiten voor kinderen en families, inclusief picknickmand vol lokale producten. In Spanje zijn ‘COVID-proof’ concerten en festivals georganiseerd bij de landgoederen, die voor een beperkt aantal toeschouwers live te volgen waren en ook via sociale media te zien zijn. Al deze activiteiten vragen om een goed registratie- en betalingssysteem, met contactloos betalen en online registratie, heldere bewegwijzering en monitoring van het aantal bezoekers.

Programma

Peter Drenth, gedeputeerde van provincie Gelderland, houdt een korte inleiding. Tijdens de online conferentie delen de 5 partners van Innocastle elk een voorbeeld. Provincie Gelderland en het Gelders Genootschap spreken over de waarde van groen erfgoed. Elyze Storms van het Gelders Genootschap interviewt Ben Cowell, directeur van Historic Houses Association uit Groot-Brittannië en is moderator van de conferentie. Cowell werpt een blik op hoe eigenaren van historische landhuizen zich in moeilijke tijden aanpasten, vroeger en nu. Verder is er tijd voor vragen en discussie.

Meld u aan

De conferentie is onder andere voor partnerregio’s, eigenaren van kastelen, buitenplaatsen en landgoederen en zal plaatsvinden op 24 september 2020 van 14.00 tot 16.00 uur. Wilt u deze volgen? Meld u dan aan. U ontvangt dan voor 24 september een link voor deelname. Er kunnen maximaal 250 mensen deelnemen, vol is vol. De conferentie is in het Engels.

Terug naar nieuwsoverzicht