Koningin Máxima ontvangt Gelders muziekcadeau

10-5-2021 © Meermuziekklas

Koningin Máxima ontving op 10 mei 2021 een uniek muzikaal verjaardagscadeau van Gelders gedeputeerde Peter Drenth: een optreden van de ‘Doe Maar Mee Band’. Dit cadeau, een Gelders muziekproject, helpt mee om de gedeelde wens van de koningin en provincie Gelderland waar te maken: blijvend muziekonderwijs op basisscholen.

Muzikaal verjaardagscadeau

Als erevoorzitter van de Stichting Méér Muziek in de Klas heeft Koningin Máxima maar 1 wens: structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland. Voor de 50e verjaardag van de koningin (op 17 mei 2021) bood Peter Drenth haar namens provincie Gelderland alvast een muzikaal cadeau aan dat bijdraagt aan deze wens. De koningin ontvangt een uniek optreden van de ‘Doe Maar Mee Band’, een project dat vanaf 10 mei 2021 in heel Gelderland van start gaat en dat scholen en muziekverenigingen verbindt.

Doe mee met de grootste muziekband van Gelderland

Cultuur Oost en de stichting Méér Muziek in de Klas roepen alle basisscholen en muziekverenigingen in Gelderland op om in het schooljaar 2021-2022 mee te doen met het muzikale cadeau voor Koningin Máxima: de Doe Maar Mee Band. Samen vormen ze de grootste band van Gelderland. In mei 2022 treedt de band samen met musici van Phion op voor de koningin en op verschillende andere locaties in Gelderland. Meer informatie en aanmelden voor de Doe Maar Mee Band kan via de website van Cultuur Oost

Cultuureducatie met kwaliteit

We vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk Gelderse kinderen kunnen genieten van cultuur en erfgoed. Zowel in de klas met muziek, theater, dans of beeldende kunst als buiten de klas. Met bijvoorbeeld bezoek aan een theater of een museum. We betalen daarom samen met het Rijk het programma Cultuureducatie met Kwaliteit. Muziekonderwijs is 1 van de onderdelen in dit programma. “Met het programma Cultuureducatie met Kwaliteit krijgt cultuur in de brede zin van het woord een structurele plek in het Gelderse onderwijs. Als provincie investeren we al ruim 8 jaar in dit programma,” zegt Gedeputeerde Cultuur en Erfgoed Peter Drenth.

Terug naar nieuwsoverzicht