Hybride werken: we zijn er klaar voor!

2-6-2021

In 2020 maakte de wereld kennis met hybride werken: voor een deel thuis, voor een deel op locatie. Steeds meer bedrijven en werknemers zien de voordelen hiervan. Minder CO2-uitstoot, grotere flexibiliteit, hogere productiviteit, minder reistijd én meer ontspannen reizen buiten de spits.

Zo Werkt Het

Landelijk mobiliteitsplatform ‘Zo Werkt Het’ biedt bedrijven nu een speciale tool aan. Hiermee kunnen bedrijven eenvoudig een plan maken om blijvend hybride te werken. Op de website van Zo Werkt Het kan elke organisatie in 5 overzichtelijke stappen zo’n persoonlijk plan maken. Op dit platform vind je ook informatie en tips. Deelnemende organisaties hebben de mogelijkheid gratis advies op maat te krijgen.

Hybride Challenge week

Om de positieve kant van het duurzame hybride werken extra te benadrukken organiseert ‘Zo Werkt Het’ van 14 tot en met 18 juni 2021 de nationale ‘Hybride Challenge Week’. Tijdens deze werkweek worden werkgevers én werknemers  elke dag meegenomen in de nieuwe manier van werken. Zo maken bedrijven in korte tijd, op een laagdrempelige manier kennis met alle voordelen van hybride werken.  Er zijn ook dagelijks inspirerende webinars. Met nieuwe inzichten voor  een comfortabelere, duurzamere en vitalere manier van werken. Zo Werkt Het Hybride!

Thuiswerkvoucher

Heeft uw bedrijf na het bekijken van de tips op de website van Zo Werkt Het behoefte aan meer informatie? Of wilt u hulp bij het uitwerken van een thuiswerkplan? Misschien komt u in aanmerking voor een thuiswerkvoucher van provincie Gelderland. Hiermee kunnen werkgevers advies inwinnen om een thuiswerkaanpak op te stellen.

De thuiswerkvoucher is bedoeld voor Gelderse bedrijven, overheden of stichtingen met meer dan 50 medewerkers. Regionale mobiliteitsmakelaars nemen deze vouchers mee in hun aanbod richting werkgevers. De thuiswerkvoucher vergoed 80% van de kosten voor extern advies tot een maximum van € 4.000. OostNL handelt de thuiswerkvouchers formeel af.

Over Zo Werkt Het

‘Zo Werkt Het’ is een landelijke campagne van provincie Gelderland én alle andere mobiliteitsregio's in Nederland. Hiermee stimuleren we werkgevers om werknemers slim en schoon te laten reizen. Via provincie Gelderland zijn alle Gelderse regionale werkgeversaanpakken aangesloten op de campagne. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat ondersteunt de campagne en de regionale werkgeversaanpakken.

Meer over deze campagne en andere (regionale) campagnes vindt u op de website van Zo Werkt Het.

Terug naar nieuwsoverzicht