Het Verhaal van Gelderland in een online quiz

29-4-2020 Schilderij: De eerste vergadering ridderschap van Gelre
  • Wat was in 1450 de belangrijkste stad van Gelderland, was dat Arnhem of Nijmegen?
  • Vanaf welk jaar mochten vrouwen stemmen voor het Gelders Parlement?
  • Had Gelderland in 1850 de meeste verharde wegen van Nederland?

Dit zijn 3 vragen uit de online quiz over het verhaal van Gelderland. Wilt u uw kennis testen over de Gelderse geschiedenis? Dat kan vanaf zaterdag 3 mei 2020 met de online quiz op Verhaal van Gelderland.

602 jaar Gelders Parlement

Provincie Gelderland, Radboud Universiteit Nijmegen en Erfgoed Gelderland vieren de 602de verjaardag van het Gelders Parlement met de eerste Verhaal van Gelderland Quiz die iedereen online kan spelen. In ongeveer 60 vragen vertelt de quiz het bijzondere verhaal over de ontwikkeling van het Gelders Parlement, officieel de Provinciale Staten van Gelderland. Kandidaten die de quiz snel spelen, zijn in een half uur klaar. Als hulplijnen zijn er filmpjes uit de tv-series Ridders van Gelre van Omroep Gelderland toegevoegd.

Startschot

Gedeputeerde van cultuur Peter Drenth zal op zaterdag 2 mei 2020 om 10.15 uur live op Radio Gelderland het startschot geven. Daarna kan iedereen de quiz spelen via een link op de website Verhaal van Gelderland. Op 3 mei om 18.00 uur gaat de quiz offline en daarna wordt de winnaar bekend gemaakt. Er kunnen maximaal 2000 kandidaten mee doen. 

Terug naar nieuwsoverzicht