Haaksbergseweg vanaf Neede (N315) 4 maanden afgesloten

5-2-2021

We verbreden de Haaksbergseweg (N315) van Neede tot aan de N18. Ook leggen we een rotonde aan bij Rietmolen en verleggen en verbreden het fietspad. Zo verbeteren we de verkeersveiligheid en stroomt het verkeer beter door. Tussen 1 maart en 31 juli 2021 is de weg afgesloten voor al het verkeer.

Goede doorstroming

De Haaksbergseweg (N315) is een belangrijke schakel in de wegenstructuur van de Achterhoek. Het vormt een belangrijke verbinding tussen de N18 richting Lochem en Zutphen en met de regio Achterhoek. Daarom is het belangrijk dat het verkeer goed kan doorstromen. De weg is daarvoor nu te smal. We verbreden de weg en richten kruispunten beter in. Ook leggen we bij Rietmolen een rotonde aan. Zo stroomt verkeer van en naar de zijwegen beter door, en kunnen voetgangers en fietsers veilig oversteken. Daarnaast verleggen en verbreden we het fietspad langs de Haaksbergseweg. Tussen december 2021 en maart 2022 planten we 227 bomen. Zo compenseren we de bomen die in oktober 2020 zijn gekapt om de weg te kunnen verbreden. We planten onder meer de linde, esdoorn en knotwilg. Deze bomen zijn niet zo gevoelig voor ziektes of plaagdieren.

N315 afgesloten

Tussen 1 maart en 31 juli 2021 is de Haaksbergseweg (N315) afgesloten vanaf Neede tot aan de N18. Dit geldt ook voor het fietspad. We leiden het verkeer om met borden.

Meer weten over de werkzaamheden en omleidingsroutes? Kijk daarvoor op de pagina over de N315

Terug naar nieuwsoverzicht