Groeiversneller voor toerisme en recreatie uitgebreid

9-11-2020 mensen bij een camper

De recreatieve en toeristische sector staan zwaar onder druk door COVID-19. Daarom hebben we de Groeiversneller Recreatie en Toerisme aangepast. Dit is een voucherprogramma om recreatieve en toeristische ondernemers in Gelderland te ondersteunen. We verlaagden de eigen bijdrage en ondersteunen nu ook ondernemers die vanwege de crisis strategische aanpassingen moeten doen.

Eigen bijdrage wordt verlaagd

De Groeiversneller biedt de ondernemers die willen vernieuwen ondersteuning met kennis, netwerk en geld. Dit voucherprogramma is bedoeld voor kleine en middelgrote recreatieve en toeristische ondernemers. De voucherregeling is nu ook voor ondernemers die hun bedrijfsstrategie willen aanpassen als gevolg van de COVID-19-crisis. Daarnaast verlaagden we de eigen bijdrage van 50% naar 20%.

In aanmerking komen

Ondernemers kunnen in aanmerking komen om 1 van de volgende doelen te bereiken:

  • de onderneming versterken door het laten uitwerken van een actuele, nieuwe en kwalitatieve groeistrategie,
  • praktische vernieuwingen doorvoeren met behulp van doelgroepanalyses, marketingstrategie of bestemmingsmanagement,
  • de onderneming versterken door het verbreden van het aanbod voor meer doelgroepen,
  • producten ontwikkelen die aansluiten bij de Gelderse thematische verhaallijnen ‘Kastelen en buitenplaatsen’, ‘Romeinen’ of ‘Hanze’,
  • een strategie laten uitwerken voor de heropbouw van uw onderneming als gevolg van de COVID-19-crisis.

Een voucher Recreatie en Toerisme is minimaal € 1.000 en maximaal € 5.000 (exclusief btw). Voorwaarde hierbij is dat u 20% van de gemaakte kosten zelf betaalt.

Aanvragen

U vraagt de voucher aan via Oost NL. Een business developer van Oost NL gaat vervolgens met u in gesprek om te kijken of u in aanmerking komt. Er is een beperkt aantal vouchers beschikbaar. De aanvragen worden behandeld in volgorde van binnenkomst.

Terug naar nieuwsoverzicht