Gelderse deelname aan Canal Parade Amsterdam

10-2-2020 2 dames op de Frostbrug

Provincie Gelderland vaart zaterdag 1 augustus 2020 mee in de botenparade van het evenement Pride Amsterdam. Met de Gelderse deelname onderstreept het provinciebestuur dat iedereen in Gelderland zichzelf kan zijn.

Gedeputeerde Jan Markink: “We laten Gelderlanders met een andere seksuele of genderidentiteit hun verhaal vertellen. Want juist door persoonlijke verhalen ontstaat er meer begrip en acceptatie.” Daarom vragen we de Gelderse deelnemers aan de Canal Parade naar hun verhalen en ervaringen.

Bijzondere verhalen

“Het zullen vrolijke verhalen zijn, en ook minder vrolijke. Meevaren is een feestje, maar wel met een serieuze kant,” aldus Markink. Er is ook plek aan boord voor mensen die zich met succes voor de veiligheid en acceptatie van LHBTI+’ers inzetten. Aandacht voor die verhalen kan anderen inspireren. LHBTI staat voor lesbische vrouwen (L), homoseksuele mannen (H), biseksuelen (B), transgenders (T) en intersekse personen (I). De + staat voor alle mogelijke seksuele en genderidentiteiten.

De provincie Gelderland deelt een boot met de provincies Noord-Holland en Limburg. Het is voor het eerst dat er provincies meevaren met de inmiddels 25ste editie van de botenparade.

We varen ook mee om onszelf te laten zien als werkgever waar iedereen zichzelf mag zijn.

Aanmelden

Begin maart 2020 maken de 3 provincies de plannen bekend. Dan is ook duidelijk waar en wanneer Gelderse LHBTI+’ers zich kunnen melden om mee te varen. Heeft u nu al vragen? Mail dan naar provincieloket@gelderland.nl.

Pride Amsterdam

Pride Amsterdam vraagt jaarlijks aandacht voor de rechten en acceptatie van de LHBTI+  gemeenschap. Het evenement vindt plaats van zaterdag 25 juli tot en met zondag 2 augustus 2020. De botenparade met 80 boten vormt 1 van de slotactiviteiten.

Terug naar nieuwsoverzicht