Gelderse Woonweek

21-10-2020

Van 18 tot en met 27 november 2020 organiseren we de Gelderse Woonweek. Op verschillende momenten en manieren laten we zien waar en hoe we aan de slag gaan met de acties uit het Actieplan Wonen. Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder andere: een starterslening, financiële steun aan gemeenten om capaciteit of expertise in te zetten om woningbouw te versnellen, een nieuwe regeling voor collectieve wooninitiatieven, en inzicht in conceptbouw. We besteden ook aandacht aan de complexe acties uit het Actieplan. Bijvoorbeeld: hoe stimuleren we de samenwerking tussen gemeenten en beleggers om te zorgen voor meer middenhuur. Of de verlammende werking van de stikstofvergunningen. Tijdens de Woonweek is er 1,5 week lang gelegenheid van elkaar te leren, (regionaal) nieuws uit te wisselen en elkaar, virtueel, de hand te reiken. Om daarna weer goed geïnformeerd en geïnspireerd aan de slag te gaan.

Digitaal maar divers

We werken aan een divers programma. Helaas kunnen de bedachte excursies en de (kleine) fysieke bijeenkomsten niet doorgaan. Maar verheug u op een Gelders Woonjournaal: presentator Angelique Krüger is niet vies van een goede discussie met haar tafelgasten. Misschien kiest u ervoor met een kop thee op de bank een podcast te luisteren. Sluit hoe dan ook aan bij een van de woonwebinars.

Meer informatie

Zet de Gelderse Woonweek in uw agenda en meldt u alvast aan! Binnenkort ontvangt u dan een e-mail met de verschillende programmaonderdelen waarvoor u zich kunt inschrijven.

Op deze webpagina leest u meer over het programma van de Woonweek.

Terug naar nieuwsoverzicht