Gelderland telt af naar WK Volleybal Vrouwen 2022

24-9-2021

Van 23 september tot en met 15 oktober 2022 wordt in Nederland en Polen het WK Volleybal Vrouwen gespeeld. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat Nederland een Wereldkampioenschap Volleybal mag organiseren. Op 23 september 2021 is het precies 1 jaar voordat de eerste wedstrijd gespeeld in het Arnhemse GelreDome. Reden genoeg om Arnhem op ludieke wijze alvast in de WK-sfeer te brengen.  

Toernooidirecteur Manon Nummerdor-Flier, voormalig volleybalster, onthulde samen met Jan van Dellen, wethouder Sport gemeente Arnhem, en gedeputeerde Jan Markink in het centrum van Arnhem de 1e van een serie lightnings (bliksemschichten). De schichten zijn onderdeel van de WK-huisstijl en staan symbool voor hoe electrifying (spannend) dit mega-evenement gaat worden. De 1e bliksemschicht werd onthuld op de hoek van de Beekstraat en de Walburgstraat. In totaal zijn er in het centrum van Arnhem meer dan 10 stuks aangebracht in het straatbeeld.

Heel Gelderland doet mee

Eind september werd ook bekend welke landen in actie komen op het WK Volleybal Vrouwen 2022. Naast Nederland hebben ook Olympisch kampioen Verenigde Staten en onder andere  grootmachten China en Brazilië zich geplaatst. De 24 landenteams worden volgend jaar in 30 Gelderse gemeenten ondergebracht. Iedere gemeente levert zo een actieve bijdrage om activiteiten op te zetten voor de teams, inwoners en bezoekers. Veel daarvan gebeurt al in aanloop naar het WK door middel van evenementen in nauwe samenwerking met de Nederlandse Volleybal Bond, inwoners, scholen, verenigingen en ondernemers.

Jan Markink, gedeputeerde Sport van de provincie Gelderland: “Ik ben trots dat heel Gelderland meedoet aan dit wereldse evenement. Ik kijk enorm uit naar de reuring en de activiteiten in alle Gelderse gemeenten die een team huisvesten. Samen maken we er een groot Gelders feest van en laten we zien dat Gelderland de mooiste provincie van Nederland is.”

Gelderse volleybalmaand

De hele maand september van 2021 staat volleybal centraal in Gelderland. Door middel van clinics, evenementen en toernooien, komt jong en oud in aanraking met volleybal. In 2022, als het WK in Gelderland plaatsvindt, vindt er weer een Gelderse Volleybalmaand plaats.

Meer informatie

Het WK Volleybal Vrouwen vindt plaats van 23 september tot en met 15 oktober 2022. De 1e fase heeft het Arnhemse GelreDome als hoofdlocatie en worden een aantal wedstrijden in Polen gespeeld. De volgende fasen zijn in Rotterdam, Apeldoorn en Polen, waarna de eindstrijd wederom in Arnhem plaatsvindt. Oranje speelt haar wedstrijden altijd op eigen bodem. Via wkvolleybal.nl is meer informatie te vinden.

Terug naar nieuwsoverzicht