Gelderland bedankt!

22-10-2021

2021 is het Nationale Jaar van de Vrijwillige Inzet. Het doel is om landelijk meer aandacht te geven aan de belangrijke impact van vrijwilligerswerk. Organisaties en haar vrijwilligers dragen positief bij aan maatschappelijke vraagstukken zoals eenzaamheid, armoede en behoefte aan hulp en zorg. Zij verrichten vaak werk dat onbetaalbaar is en leveren een belangrijke bijdrage aan de samenleving.

Waardering

Ook in Gelderland zetten veel mensen zich belangeloos in voor hun omgeving. De Provincie ondersteunt veel vrijwilligersorganisaties en initiatieven financieel en wil met deze campagne haar waardering nog eens extra uiten en de vrijwilligers persoonlijk bedanken.

We gingen op pad in onze prachtige provincie en bezochten en filmden een 7-tal vrijwilligersinitiatieven. Als het kon bedankte gedeputeerde Peter van 't Hoog persoonlijk, en als dit door omstandigheden niet lukte met een videoboodschap. We verrasten zo bijzondere vrijwilligers en zetten ze in het zonnetje.

Vrijwilligerswerk

Bovendien hopen we met de aandacht voor de organisaties en initiatieven, het vrijwilligerswerk nog meer in de spotlight te zetten en nieuwe vrijwilligers te interesseren om zich in te zetten voor hun wijk, buurt of dorp. Daarom legden we de initiatieven en hun activiteiten ook op film vast.

Serie

Dankzij het filmmateriaal kunnen we onze serie ‘Gelderland bedankt’ starten. In deze serie verrassen we per serie een vrijwilliger met een bedankje en nemen we in het volgende filmpje een kijkje bij het initiatief waarvoor deze vrijwilliger zich inzet. Kijkt u mee?  

Nomineren

Omdat we niet alle vrijwilligers persoonlijk kunnen bedanken, willen we u vragen om zelf een vrijwilliger in Gelderland te nomineren voor een bedankje. Dit kunt u doen via de website gelderlandbedankt.nl.

Terug naar nieuwsoverzicht