Geen wandelevenementen, maar vrijwilligers toch in het zonnetje

7-12-2020

Maandag 7 december 2020, tijdens de Nationale Vrijwilligersdag, lanceren Provincie Gelderland, Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN), Airborne Wandeltocht, Nationale Rode Kruis Bloesemtocht en de Vierdaagse Nijmegen de campagne ‘Onze vrijwilligers zijn goud waard’. Zo steken we juist in deze tijd de vrijwilligers een hart onder de riem.

Sinds de coronacrisis ontdekken steeds meer mensen de voordelen van wandelen. Wandelroutes en -paden zijn ongekend populair. Maar wandelevenementen gaan door de coronamaatregelen niet door. Dat betekent niet dat we degenen die de evenementen mogelijk maken vergeten. Want we missen niet alleen de tochten, ook de vrijwilligers. Reden voor Provincie Gelderland om met (KWBN) de vrijwilligers van de 3 grootste Gelderse wandelevenementen in het zonnetje te zetten. Een gebaar voor álle vrijwilligers die de wandeltochten mogelijk maakten.

Onmisbaar

Verschillende vrijwilligers beelden we in 2020 en 2021 tijdens de campagne ‘Onze vrijwilligers zijn goud waard’ af. We zien hoeveel werk zij verzetten om wandelaars onbezorgd van een wandeltocht te laten genieten. Daarnaast hopen de organisaties dat meer mensen enthousiast worden om zich als vrijwilliger aan te melden. Want zodra grote wandelevenementen weer door mogen gaan zijn vrijwilligers meer dan ooit onmisbaar.

Kijk voor meer informatie en de campagnefilm op wandel.nl/goudenvrijwilligers.

Terug naar nieuwsoverzicht