GS Gelderland steunt oproep burgemeesters en Overijssel aan Kabinet

13-1-2022

GS Gelderland steunt de oproep van de Gelderse burgemeesters en van het provinciebestuur Overijssel om de coronamaatregelen te versoepelen en een lang perspectief te bieden. Ondernemers in het MKB, de horeca en de sport- en cultuursector worden buitengewoon hard geraakt door de lockdown. We beseffen dat de dreiging van de Omikronvariant nog niet is geweken, maar constateren ook dat de rek eruit is en de onrust in de samenleving toe neemt.

Het wordt het steeds moeilijker om de lockdown uit te leggen. Dat geldt met name in de grensregio’s. Waar in Nederland winkels, restaurants, sportclubs en culturele instellingen al weken dicht moeten, is enkele kilometers verderop vrijwel alles gewoon open. Burgemeesters komen daardoor in een zeer lastige positie.

Wij steunen het pleidooi voor een verantwoorde opening van de samenleving en hebben er vertrouwen in dat ondernemers en organisaties dat veilig kunnen. We zijn positief over de lijn van minister Kuipers van Volksgezondheid om te kijken of de huidige maatregelen ook passend zijn bij Omikronvariant. Ondernemers en inwoners moeten zo snel mogelijk perspectief krijgen.

Terug naar nieuwsoverzicht