Energietransitie Experience in Ede van start

30-1-2020 Energietransitie Experience project

Gedeputeerde Peter Kerris gaf donderdag 30 januari 2020 het startsein voor de Energietransitie Experience op de Kenniscampus in Ede. Met steun van de provincie Gelderland gaat scholengemeenschap Het Streek samen met 4 Edese ondernemers scholieren onderwijzen in energietransitie en duurzame innovatie. 

Peter Kerris: "We hebben vakmensen nodig om Gelderland energieneutraal te maken. Denkers en doeners! Met de Energietransitie Experience willen we scholieren bewust maken van schone energie en ze interesseren voor een baan in de energietechniek."

Van basis- tot hoger onderwijs

De Kenniscampus maakt energietransitie zichtbaar voor jongeren in de regio Ede van het basis- tot het hoger onderwijs. De lessen vinden plaats bij energiebedrijf MPD Groene Energie in Ede en bij projecten zoals het verwarmde fietspad en bio-energie installatie(s). De Kenniscampus is op 29 januari 2020 van start gegaan. In 3 jaar tijd moeten meer dan 100 klassen de Energietransitie Experience hebben ‘beleefd’ en lessen hebben gevolgd. Daarnaast worden 20 docenten bijgeschoold over de nieuwste ontwikkelingen rond energietransitie.

Vakmensen van de toekomst

Provincie Gelderland wil in 2050 energieneutraal zijn. Er dreigt een tekort aan technisch personeel te ontstaan waardoor deze klimaatdoelstellingen in gevaar komen. Door scholieren te laten werken met de nieuwste technologieën voor wind- en zonnenergie hoopt de provincie dat meer jongeren kiezen voor een baan in de energie. Provincie Gelderland levert een bijdrage van €200.000 aan de Kenniscampus Energietransitie. 

Onderwijs en Ondernemers

De Energietransitie Experience is een samenwerking van scholengemeenschap Het Streek, MPD Groene Energie, ZON Transitie-Support, ITN Installatietechniek, Ede-Wageningen Engineering en het Knooppunt Techniek. Zij hebben de handen ineen geslagen om jongeren bewust te maken van de mogelijkheden van duurzame energie.

Lees verder op de website van Energietransitie Experience.

Terug naar nieuwsoverzicht