Duurzame Huizen Route

26-10-2021

Honderden huiseigenaren van duurzame woningen zetten de deur open om te vertellen over verduurzaming. Op zaterdag 30 oktober en zaterdag 6 november 2021 vertellen zij over bijvoorbeeld isolatie, een warmtepomp of aardgasvrij wonen tijdens de Duurzame Huizen Route in Gelderland.

Kijk binnen bij een duurzaam huis

De snel oplopende gasprijzen zijn voor veel huishoudens een reden om energiebesparende maatregelen te nemen of aardgasvrij te gaan wonen. In samenwerking met De Nationale Duurzame Huizen Route wil provincie Gelderland Gelderlanders aanmoedigen om hun woning te verduurzamen en daarbij helpen. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor een bezoek bij 1 of meerdere woningen via de website van Duurzame Huizen Route.

Mogelijkheden voor verduurzamen van de woning

Om de klimaatdoelstellingen te halen is verduurzamen van woningen een belangrijke stap. Provincie Gelderland, bedrijven en maatschappelijke organisaties werken hard aan een duurzame gebouwde omgeving. Maar ook inwoners kunnen aan de slag met een tal van mogelijkheden om een huis te verduurzamen. Ledlampen, een slimme thermostaat en tochtstrips aanschaffen helpt al mee. Of u pakt het groter aan door goed te isoleren, een warmtepomp aan te schaffen of vloerverwarming aan te leggen.

Huizen met uiteenlopende duurzame maatregelen doen dit jaar mee met de Duurzame Huizen Route. Eén van de huiseigenaren die meedoet, is Henk Bettink uit Barneveld. Samen met zijn vrouw en 3 kinderen woont hij in een woning uit 1995. “Toen onze cv-ketel in 2016 aan vervanging toe was, besloot ik om het huis op een andere manier te verwarmen. Met een lucht/water-warmtepomp en zonnepanelen wonen we aardgasvrij en komt de energierekening aan het eind van het jaar uit op € 0”, aldus Henk. Tijdens de Duurzame Huizen Route vertelt hij graag hoe hij het heeft aangepakt.

Inschrijven voor een bezoek

Meer weten over de verduurzaming van anderen? Schrijf u in via de website voor een bezoek bij 1 of meer woningen tijdens de Duurzame Huizen Route. Per woning zijn er een maximaal aantal plekken beschikbaar, verdeeld over zaterdag 30 oktober en 6 november 2021.

Terug naar nieuwsoverzicht