Duurzaamste Huis van Gelderland 2020 staat in ‘t Harde

8-10-2020

Het duurzaamste huis van Gelderland is bekend: het werd gebouwd in 1961 en staat in de gemeente Elburg. Eigenaar Hendrik Gommer uit ’t Harde is blij en trots dat het gelukt is om de meeste stemmen binnen te halen van de 17 genomineerde woningen. Dat was nog spannend: op het laatste moment is er nog flink gestemd op zijn woning. Het huis van Hendrik Gommer maakt nu kans op de landelijke publiekstitel. 

Voorbeeld voor iedereen

We feliciteren de winnaar van harte. Peter Kerris, gedeputeerde Wonen: “Wat een prachtig voorbeeld voor de toekomst! Deze terechte winnaar laat zien waar we in Gelderland en heel Nederland naartoe moeten met duurzame bouw. Dit is een koploper in de energietransitie. Hij heeft de opgave met beide handen aangegrepen. Ik hoop dan ook dat dit huis in ‘t Harde een voorbeeld gaat zijn voor iedereen.” Kerris feliciteerde de winnaar persoonlijk, vanwege COVID-19 via de telefoon. Van 1 tot en met 10 november 2020 strijdt Gommer samen met de winnaars van de provincies Drenthe, Friesland en Zeeland voor de landelijke publieksverkiezing. Op 20 november 2020 wordt bekend wie de landelijke publiekswinnaar is en wie de juryprijzen winnen. 

Duurzame huizenroute

Via het platform de Duurzame Huizen Route kunnen bezoekers zelf ervaren hoe je de verduurzaming van een woning kunt aanpakken. Bezoekers ervaren dan zelf hoe je een woning kunt verduurzamen. Ze ontdekken hoe je dit technisch en financieel kunt aanpakken, en vormen een beeld van de uitvoering van maatregelen in en aan de woning. Er zijn allerlei woningen te bekijken: van nieuwbouw tot een rijksmonument uit 1906 en van tussenwoning met verdiepingen tot vrijstaande woningen. Peter Kerris: “Het verduurzamen en toekomstbestendig maken van je woning helpt niet alleen om energie te besparen en klimaatdoelen te bereiken, maar is ook investeren in je woning! Hierdoor houdt het kwaliteit, biedt het meer comfort én is het klaar voor de toekomst.” 

De verkiezing is een initiatief van de Nationale Duurzame Huizen Route en wordt mede ondersteund door de deelnemende provincies en het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het doel van de verkiezing is om mooie voorbeelden in het zonnetje te zetten om anderen enthousiast te maken om ook hun woning te verduurzamen.

Terug naar nieuwsoverzicht