Druktemonitor Gelderland online

25-6-2021

De Druktemonitor Gelderland laat zien hoe druk het is op Gelderse recreatielocaties in de hele provincie. Zo kunt u voor vertrek bepalen of u naar een locatie wilt gaan of dat u het te druk vindt. De tool geeft ook alternatieven voor een uitje waar het mogelijk rustiger is. De Druktemonitor Gelderland blijft tot 22 mei 2022 actief.

Vernieuwde Druktemonitor

In 2020 testten we een Monitor Bezoekersdrukte. Provinciale Staten vroegen ons een opvolger te maken. Deze monitor moest volledig geautomatiseerd en objectief zijn, en toeristische locaties in de hele provincie tonen. De Druktemonitor laat zien hoe druk het is op 80 toeristische plekken. We delen deze gegevens met onze toeristische partners in de regio. De Druktemonitor Gelderland is ontwikkeld door Dat.mobility.

Druktemonitor en Drukteradar

Toerismebureau Veluwe Arnhem Nijmegen ontwikkelde de Drukteradar, gericht op de Veluwe en regio Arnhem Nijmegen. De Drukteradar en onze Druktemonitor verschillen qua meetmethodiek, looptijd en locaties. We keken of we technisch konden samenwerken, en besloten in goed overleg dat beide instrumenten los van elkaar gaan werken. 

Recreanten spreiden  

De Druktemonitor Gelderland meet een jaar lang de drukte. De verzamelde gegevens zijn ook bedoeld voor toeristisch bestemmingsmanagement. Gelderland is zeer populair en we willen nadenken over hoe we recreanten het best kunnen spreiden. Daarom zijn in deze Druktemonitor Gelderland ook een paar natuurgebieden opgenomen.

Genoeg te ontdekken

Toerisme- en Recreatiegedeputeerde Peter van ’t Hoog: “We gaan nu een periode in waarin we veel bezoekers in Gelderland verwachten. De Druktemonitor Gelderland kan dit verblijf prettiger maken. En zo nodig goede alternatieven aangeven. Er is namelijk voor iedereen genoeg te ontdekken op een manier die bij diegene past.”

Terug naar nieuwsoverzicht