Bewoners straten 3 steden delen 6 maanden elektrische auto

21-1-2021

Bewoners van de Hindestraat in Nijmegen, Groenendaalseweg in Renkum en Mosterdhof in Westervoort mogen de komende 6 maanden een elektrische deelauto gebruiken. Zij zijn de winnaars van Auto van de Straat. Een initiatief van provincie Gelderland met Natuur & Milieu om autodelen te stimuleren.

Het delen is gestart

Vrijdag 8 januari 2021 stonden elektrische deelauto’s klaar in de 3 winnende straten. De auto’s zijn 6 maanden lang beschikbaar, voor € 2,50 per uur. Zo ervaren zoveel mogelijk mensen het gemak en de voordelen van elektrisch rijden én autodelen. Het autodelen gebeurt uiteraard op een corona-veilige manier, met extra hygiënemaatregelen.

Autodelen is de toekomst

Gedeputeerde Jan van der Meer: “Ik hoop dat voor veel mensen de kennismaking een hele positieve is. We moeten anders gaan reizen. Iedereen een eigen auto voor de deur of zelfs 2 of 3 is verleden tijd. Met goede wil en wat organisatie kun je zeker de tweede auto al besparen. Als we dan die ruimte beplanten, jong en oud meer bewegingsruimte geven én klimaatmaatregelen treffen zijn we echt aan het bouwen aan de straten, wijken en steden van de toekomst.”

Duurzaam reizen en meer ruimte voor groen

Met de actie 'Auto van de Straat' laat provincie Gelderland inwoners kennis maken met autodelen en elektrische auto's. We willen mensen inspireren om autodeler te worden en het presenteren als serieus alternatief voor een (tweede) auto. Het delen van een elektrische auto is beter voor het klimaat en de luchtkwaliteit. Maar ook voor de eigen portemonnee en leefbaarheid van de buurt. Minder auto’s betekent letterlijk meer ruimte in de straat. Die ruimte is hard nodig voor andere zaken: meer groen voor verkoeling, vasthouden van water en een plek geven aan vogels en andere dieren. Of meer ruimte om te bewegen, spelen en ontmoeten. Zo wordt de straat weer meer van mensen en minder van de auto.  

Vervolg van de wedstrijd

De bewoners van de 3 straten ervaren een half jaar lang het gemak van de elektrische deelauto’s. De straat waarin zoveel mogelijk mensen gebruik maken van de deelauto ontvangt zelfs nog een extra prijs. Zij krijgen de auto nog eens 6 maanden extra tot hun beschikking.

Meer informatie leest u op de website van Auto van de Straat.

Terug naar nieuwsoverzicht