Bespaar energie en leer van een ander

18-3-2021

Van 22 maart tot 10 april 2021 zetten huiseigenaren van duurzame woningen virtueel de deur open tijdens de thematours. De Nationale Duurzame Huizen Route organiseert deze tour samen met provincie Gelderland om Nederlanders te inspireren en helpen bij het duurzamer maken van hun woning. Inwoners kunnen zich inschrijven voor een videogesprek met een huiseigenaar die al ervaring heeft met bijvoorbeeld isolatie, een warmtepomp, zonnepanelen of kleine energiebesparende maatregelen.

Kijkje achter de schermen

Een groep enthousiaste huiseigenaren heeft al actie ondernomen en haar huis duurzamer gemaakt. Dat roept vragen op: hoe kan een particulier dit het beste aanpakken, binnen een redelijk budget en op een manier die bij diegene past? 40 ervaren huiseigenaren geven een kijkje achter de schermen. In 1 uur tijd nemen ze geïnteresseerden mee in hun proces, de financiering en drempels om te overbruggen.

Gert vertelt zijn verhaal

1 van de huiseigenaren die zijn ervaringen deelt is Gert Visser. Een aantal jaar geleden begon hij aan de verbouwing van zijn boerderij uit 1875, maar hij kon moeilijk informatie vinden. “Ik had wel wat ervaring met bijvoorbeeld een tochtstrip, maar het isoleren van een huis en een warmtepomp aanschaffen is een heel ander verhaal. Ik heb ontzettend veel gelezen en met verschillende partijen om tafel gezeten om de duurzame maatregelen te vergelijken. Die kennis geef ik graag door.” 

Schrijf u in voor een online thematour

Ontdek wat u kunt doen en schrijf u gratis in voor 1 van de online thematours. De onderwerpen lopen uiteen van stap-voor-stap verduurzamen, isoleren, tot het bouwen van een tiny house of passiefhuis. Er zijn 6 tot 8 plekken per thematour, dus schrijf u snel in! Kijk voor een overzicht van alle videogesprekken op de website van Duurzame Huizen Route

Terug naar nieuwsoverzicht