Aangepaste dienstregeling trein en bus vanwege coronavirus

17-3-2020

Vanwege het coronavirus gaan de vervoerders Arriva, Connexxion (Breng) en Keolis met een aangepaste busdienstregeling en aangepast treinmaterieel rijden.

De aanpassingen aan de dienstregelingen

De vervoerders stellen een aangepaste dienstregeling in vergelijkbaar met de zomerdienstregeling of vakantiedienstregeling. Hieronder vallen bijvoorbeeld het schrappen van de scholierenbuslijnen en rijden met kortere treinen. Voor meer informatie, kijk op de website van de vervoerders.

Ingang aangepaste maatregelen

De maatregelen van Connexxion (Arnhem/Nijmegen) gaan in per 19 maart 2020. Arriva Achterhoek en Rivierenland voert de aangepaste dienstregeling in per 20 maart 2020. Keolis voert de gewijzigde dienstregeling woensdag 18 maart 2020 in.

Buurtbussen

We adviseerden de buurtbusverenigingen en de vervoerders om te stoppen met de ritten. De buurtbussen worden gereden door vrijwilligers en er zijn geen mogelijkheden om achter in de bus in te stappen. Daarnaast vervoeren de buurtbussen vaak voor het coronavirus kwetsbare groepen.

Jan van der Meer openbaar vervoer:” We hebben het volste begrip ervoor dat deze aanpassingen nu nodig zijn. Mijn complimenten aan de vervoerders en al hun personeel die in deze moeilijke tijd ervoor blijven zorgen dat inwoners kunnen blijven reizen als dat noodzakelijk is. Dat geldt zeker ook voor al het personeel in de ondersteunende diensten zoals de schoonmakers. ”

Informatie aan de reizigers

De vervoerders zorgen zelf voor goede informatie naar de reizigers. We raden reizigers aan om vooraf de reisplanner van de vervoerder of 9292 te raadplegen.

Financiële consequenties

Provincie Gelderland volgt de lijn van het Rijk. De bevoorschotting van de vervoerders gaat gewoon door zodat er geen liquiditeitsproblemen ontstaan. De financiële consequenties over de omzetverliezen van de vervoerders wordt in een later stadium onderwerp van gesprek.

Terug naar nieuwsoverzicht