Aan de slag met het menu van morgen

30-11-2021

Samen met Greendish gaan we ondernemers in de horeca, zorg, catering en supermarkten ondersteunen bij het verduurzamen (vergroenen) van het voedselaanbod. Het doel is om meer plantaardig eten aan te bieden en minder voedsel te verspillen. Ook is er aandacht voor meer lokale, duurzame producten op de kaart en in het schap. Hier werken we aan vanaf januari 2022, onder de naam ‘Gelderland van Morgen’.

Meer dan 10 miljoen borden ‘vergroenen’

‘Gelderland van Morgen’ kwam via een Europese aanbesteding tot stand. Greendish werd voor alle 4 sectoren gekozen als uitvoerende partij. Joris Heijnen, directeur Greendish: “Met ‘Gelderland van Morgen’ zetten we een flinke ambitie neer. Zo willen we in de horeca, catering en zorg meer dan 10 miljoen borden ‘vergroenen’ en 15 tot 25% minder voedsel verspillen. Dit moet een CO2-reductie opleveren van 30 tot 40%. Met de supermarkten worden er aparte afspraken gemaakt.”

Ondernemers bepalen eigen doel

Greendish helpt de ondernemers met kennis, praktische handvatten en hulpmiddelen om invloed uit te oefenen én die te meten. Ondernemers die mee willen doen, kunnen zich aanmelden op de website van Gelderland van Morgen. Ondernemers die zich aanmelden, starten met een scan. Deze geeft een goed beeld van hoe duurzaam de gerechten zijn die nu geserveerd worden, en welk voedsel er wanneer wordt verspild. Vervolgens kiest de ondernemer zelf waar hij/zij mee aan de slag wil. Om kennis te maken met Gelderland van Morgen kunt u zich ook aanmelden voor een webinar op 3 december 2021 van 10.00 tot 11.30 uur via COPPA op LinkedIn.

Terug naar nieuwsoverzicht