24 nieuwe betaalbare huurwoningen in Doesburg

11-11-2021

Er komen 24 nieuwe betaalbare huurappartementen aan de rand van het centrum van Doesburg. Provincie Gelderland steunt de herontwikkeling van een verloederd en braakliggend terrein aan de Halve Maanweg. De openbare ruimte wordt groen, duurzaam en bestand tegen extreem weer als gevolg van klimaatverandering. Hierdoor ontstaat een aantrekkelijke toegangspoort naar de historische binnenstad van Doesburg.

Betaalbaar en Energieneutraal

De woningnood in Gelderland is hoog. Op de plek aan de Halve Maanweg waar het kantoor van woningcorporatie Woonservice IJsselland stond, wordt nu een appartementencomplex met 24 betaalbare huurwoningen gebouwd. De nieuwe huurwoningen worden gasloos en energieneutraal gebouwd met zonnepanelen, warmtepompen en een ‘groen’ sedumdak boven de parkeergarage.

Openbare Parkeerplaatsen

De openbare ruimte rond het appartementencomplex wordt groen, wat de gevolgen van het veranderende klimaat beter kan opvangen. Naast een half verdiepte parkeergarage voor de bewoners worden er openbare parkeerplaatsen aangelegd voor bezoekers van de historische binnenstad. Het bouwproject Halve Maanweg draagt daarmee bij aan minder auto’s in de binnenstad.

Meer woningen, minder leegstand

Met het programma SteenGoed Benutten pakt de provincie de leegstand in Gelderland aan. Voor de verandering van de Halve Maanweg geeft de provincie € 500.000. Hiermee kan de bouw nog voor het einde van het jaar 2021 van start gaan. De verwachte oplevering van het appartementencomplex is medio 2023.

Terug naar nieuwsoverzicht