Nieuwe dienstregeling bus en trein

30-10-2019 trein met perron

Jaarlijks passen alle vervoerders de dienstregeling van het openbaar vervoer in Nederland op de tweede zondag van december aan. Zo sluiten trein en bus goed op elkaar aan en rijdt alles zo efficiënt mogelijk. Provincies zijn verantwoordelijk voor het regionaal vervoer. Wij beoordeelden de vervoerplannen met wijzigingen van de 3 vervoerders in Gelderland -Hermes (Breng) Arriva en Keolis (Syntus).

Betere overstap naar Randstad, Arnhem, Enschede, Nijmegen en Brabant

Arriva wil de verbindingen richting Randstad, Arnhem, Enschede, Nijmegen en Brabant zo goed mogelijk maken met een snelle overstap en een betrouwbare dienstregeling. De overstaptijd voor treinreizigers tussen Achterhoek en Randstad/Nijmegen op Arnhem Centraal wordt beter. Op de lijn Arnhem-Tiel komt een extra rit in de middagspits. In het weekend van 12-21 uur rijdt er ieder half uur een trein in de hele Achterhoek. De sneltrein Apeldoorn - Winterswijk levert in de avonduren vanuit de Randstad via Apeldoorn naar Zutphen een kwartier tijdwinst op en voor de richting Achterhoek een half uur tijdwinst. De nachttrein tussen de stations van Arnhem en Doetinchem in de nacht van zaterdag op zondag krijgt een vaste plek in de dienstregeling. De trein vertrekt om 04.30 uur vanaf het station in Arnhem en rijdt door tot Winterswijk. Daarmee gaat een grote wens van het uitgaanspubliek in de Achterhoek in vervulling.

Nieuwe buslijn 3 verbindt Oosterhout met Centraal Station

In Nijmegen en Overbetuwe gaat buslijn 3 het dorp Oosterhout via stadsbrug de Oversteek verbinden met het Centraal Station Nijmegen. Buslijn 7 in Arnhem gaat minder rijden. Tussen 9.00 uur en 14.00 uur 4 bussen per uur. Dat heeft te maken met het aantal reizigers op dat moment. Tussen Nijmegen Centraal Station en het Afrikamuseum komt een speciale buslijn. Ieder uur tussen 09.00 uur en 17.00 uur rijdt een 8 persoonsbus. Na een jaar kijken we of er voldoende reizigers zijn die van die hiervan gebruik willen maken. Reizigersorganisatie ROCOV moet nog wel een advies uitbrengen over deze wijzigingen. We lopen hier een beetje op vooruit zodat de meeste wijzigingen in de dienstregeling wel per half december kunnen ingaan.

4 Extra ritten per tussen station Ede-Wageningen en de Campus

De dienstregeling van Keolis (Syntus) is in de afgelopen 3 jaar steeds beter geworden. Daarom zijn er nu niet zoveel wijzigingen. Buslijn 84, de zogenaamde Valleilijn Ede – Wageningen via Campus, rijdt sinds september 2019 onder het nummer 184 in de ochtendspits 4 extra ritten per uur tussen station Ede-Wageningen en de Campus. Hiermee is meer kans op een zitplaats. Buslijn 231 van en naar Apeldoorn – De Maten – Arnhem gaat ook op zaterdag rijden tussen Apeldoorn en Arnhem. De bus rijdt tussen 10:00 en 17:30 uur.

Informatie aan de reizigers

De vervoerders zorgen ervoor dat de reizigers tijdig en goed op de hoogte zijn van alle veranderingen via de reizigersapp, in de bus en de trein. Let dus in december goed op bij het plannen van de reis.

Terug naar nieuwsoverzicht