Twee waterstofbussen op de Veluwe

26-6-2018 waterstofbus

In 2016 en 2017 is in opdracht van de provincie een pilot met een waterstofbus van HyMove uitgevoerd op de Veluwe. Deze waterstofbus maakt gebruik van een brandstofcelsysteem dat voor elektrische energie zorgt. Een primeur in Gelderland.

Tweede waterstofbus

Provincie Gelderland zet de proef de komende 2 jaar voort om meer ervaring met de betrouwbaarheid en inzetbaarheid van de bus op te doen. Hiervoor wordt vanaf 1 september 2018 een tweede waterstofbus van HyMove ingezet tussen Arnhem en Apeldoorn. Provincie Gelderland investeert €970.000 in de voortzetting van de waterstofproef.

Nieuw tankstation

Waterstof is schoner dan rijden op benzine, gas of diesel. Voor stadsbussen, die korte afstanden rijden, is elektrisch vervoer de schoonste oplossing. Voor het vervoer tussen steden zijn waterstofbussen een goed alternatief als er voldoende tanklocaties zijn. Het nieuwe tankstation voor waterstof in Arnhem maakt voortzetting van de proef mogelijk.

Slim en schoon ov

Provincie Gelderland stimuleert slim en schoon openbaar vervoer. In de aanbestedingen voor de nieuwe ov- concessies dagen wij vervoerders uit versneld duurzame oplossingen voor emissieloos rijden te zoeken. De proef draagt bij aan de ontwikkeling van nieuwe duurzame technieken die het ov slimmer en schoner maken.

Terug naar nieuwsoverzicht