Start van Hart Nationale Park De Hoge Veluwe

6-7-2018 bezoekerscentrum

Vrijdag 6 juli 2018 geven Bea Schouten, gedeputeerde van provincie Gelderland en René Verhulst, burgemeester van gemeente Ede, het officiële startsein voor de bouw van het Nieuwe Hart van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Zij leggen symbolisch de eerste strook voor de fundering van het nieuwe centrumgebouw.

Het Nieuwe Hart van de Hoge Veluwe

Het nieuwe centrumgebouw van Het Nationale Park De Hoge Veluwe wordt het hart van het park. De plek waar bezoekers elkaar ontmoeten en samen de schoonheid van natuur, kunst en architectuur beleven. In het multifunctionele gebouw komt het parkrestaurant, een informatiecentrum, zalen en de parkwinkel. Het ontwerp is van de hand van de architectencombinatie Monadnock/De Zwarte Hond.

Meer bezoekers

Provinciale Staten besloten eerder een bijdrage te geven aan de uitvoering van het centrumplan van het park. De bijdrage is voor recreatieve voorzieningen en vergroting van de aantrekkelijkheid van het zogenaamde Centrumgebied.

Het Nationale Park de Hoge Veluwe en Kröller-Müller museum genereren nu ongeveer €70 miljoen aan bestedingen van toeristen per jaar. En zorgen voor zo’n 1.400 banen in de regio (spin-off voor horeca en verblijf in de omgeving). De investeringen in dit project moeten zorgen voor meer bezoekers van het park en het museum. De bijdrage van de provincie levert zo een bijdrage aan de economische groei van de regio en de ontwikkeling en promotie van de Veluwe. 

99 Magazine

Tijdens de ceremonie reikt directeur Seger van Voorst tot Voorst de eerste editie van een speciaal magazine over 99 jaar architectuur in het Park uit aan de gedeputeerde en de burgemeester. Dit doet hij namens Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Anton en Helene Kröller-Müller, de grondleggers van het Park, brachten natuur en kunst ‘tot nut en genot der gemeenschap’ bijeen. Met als icoon het Jachthuis Sint Hubertus dat in 1920 werd geopend. In 2019, 99 jaar later, voltooit het Park de bouw van een nieuw iconisch gebouw. Het magazine verschijnt 6 juli 2018 on- en offline in 6 edities.

Terug naar nieuwsoverzicht