Gedeputeerde Scheffer bezoekt Chinese investeerders

17-3-2017 De directeur van chipfabrikant NXP bespreekt met Scheffer de investeringsmogelijkheden in de sector

Van 17 tot 21 maart 2017 brengt gedeputeerde Michiel Scheffer een werkbezoek aan China. In Beijing gaat hij in gesprek met de Chinese investeerders in de Gelderse fabrikanten NXP, Ampleon en Nexperia. In Wuhan spreekt hij investeerders in de nieuwe zijderoute van China naar Europa. Met wethouder Johan Kruithof is hij aanwezig bij de ondertekening van de samenwerking tussen Wuhan Business University en Wittenborg University uit Apeldoorn.

Samenwerking met 3 Chinese provincies

Provincie Gelderland heeft een samenwerkingsverband met 3 Chinese provincies en helpt bedrijven om investeringen naar Gelderland te halen en zakenrelaties op te bouwen. In China hebben bedrijven vaak ondersteuning van de overheid nodig om deuren te openen.

Investeren in semiconductors in Gelderland

Met Novio Tech Campus, RedMechTech en de Radboud Universiteit is Gelderland aantrekkelijk voor semiconductorbedrijven, zoals chipfabrikant NXP in Nijmegen. Dit soort bedrijven passen technische innovaties toe in producten voor de auto industrie, identificatie, draadloze infrastructuur, verlichting en de industrie. Samen met de directeuren van NXP, Ampleon en Nexperia bespreekt Michiel Scheffer de investeringsmogelijkheden in semiconductorbedrijven in Gelderland.

Nieuwe zijderoute

Zondag reist Michiel Scheffer naar Wuhan in de provincie Hubei. Ter voorbereiding van een handelsmissie in november 2017 gaat hij in gesprek met investeerders in de nieuwe zijderoute van China naar Europa. China wil miljarden investeren in deze nieuwe handelsverbindingen over weg, spoor en water. De spoorlijn Wuhan-Duisburg is onderdeel van de zijderoute. De spoorlijn biedt kansen voor de export van Gelderse producten en voor het aantrekken van investeringen uit China. We hebben een samenwerkingsverband met de provincie Hubei en Arnhem een zusterrelatie met Wuhan.

Wittenborg University

Maandag 20 maart 2017 ondertekent Wittenborg University een samenwerkingsverband met Wuhan Business University. De onderwijsinstellingen gaan samenwerken door studenten uit te wisselen en samen curricula (leerplannen) voor lessen te verzorgen. Wethouder Johan Kruithof van Apeldoorn en Michiel Scheffer zijn hierbij aanwezig. De gedeputeerde sluit het werkbezoek af met een gastcollege over economie en innovatie op de Wuhan University.

Terug naar nieuwsoverzicht