100 Nieuwe woningen op De Groene Akkers in Hedel

1-7-2021

Met het programma Steengoed Benutten maken wij werk van leegstand. In Hedel worden leegstaande boerderijen en een voormalig tankstation getransformeerd tot een woonwijk met bijna 100 woningen in een groene omgeving. Gemeente Maasdriel krijgt € 500.000 voor de aanleg van ‘De Groene Akkers’.

Gedeputeerde Peter Kerris: ”De woningnood is hoog. Door bijna 100 woningen te bouwen op een verpauperd gebied, pakken we leegstand aan en geven mensen een kans op een betaalbare woning. Meer woningen, minder leegstand!” 

Betaalbaar Wonen

Aan de doorgaande weg binnen de bebouwde kom van Hedel staan 3 leegstaande, vervallen boerderijen en een voormalig tankstation. Deze worden gesloopt en vervangen door 99 nieuwe woningen, waarvan 30 sociale huur- en koopwoningen. De woningen worden gasloos en voorzien van een warmtepomp. 

Klimaatadaptatief

Deze nieuwe woonwijk noemen we: De Groene Akkers. De wijk wordt klimaatadaptief ingericht met veel groen, bomen en water. Het hemelwater wordt afgevoerd naar een retentievijver, waardoor een waterbuffer ontstaat. Hiermee wordt de woonwijk klaargemaakt voor het veranderende weer met hete zomers en natte winters. Door nestkasten te plaatsen, kraam- en verblijfsplaatsen te maken voor de huismus, gierzwaluw en dwergvleermuis wordt de biodiversiteit versterkt.

Steengoed Benutten

Met programma Steengoed Benutten helpen we gemeenten met de aanpak van leegstand. pakken. Dit is hard nodig om wijken leefbaar te maken en  woningnood te lijf gaan. Gemeente Maasdriel ontvangt een subsidie van € 500.000 voor  aanleg van De Groene Akkers. Deze nieuwe woonwijk wordt in het voorjaar 2024 opgeleverd.

Terug naar nieuwsoverzicht