Nieuw op TV Gelderland: de serie SteenGoed Challenge

31-1-2019 Harm Edens interviewt Josan Meijers

We vinden ze overal in de provincie: oude en/of leegstaande gebouwen met een rijk verleden, maar zonder toekomst. De SteenGoed Challenge is een uniek initiatief van provincie Gelderland om met hulp van burgers en marktpartijen die beeldbepalende locaties in dorpen en steden een nieuw perspectief te geven. Het tv-Programma SteenGoed Challenge haakt hierbij aan en probeert via verhalen van omwonenden, gebruikers en betrokkenen gebouwen een gezicht te geven.

Het programma laat zien dat een gebouw meer is dan een stapel stenen. Ook worden de rijkdom van de vele leegstaande Gelderse gebouwen en portretten van succesvolle transformaties in beeld gebracht. Bijvoorbeeld die van Luxor Live in Arnhem, Steenfabriek Elden en de IJsselstroom in Zutphen. En het laat zien dat het Transformatieplein op www.steengoedbenutten.nl dé vindplaats is om beeldbepalende leegstaande panden te melden en te verbinden met ideeën van initiatiefnemers.

Bekijk de serie

De 6-delige serie SteenGoed Challenge is te zien vanaf zaterdag 2 februari 2019 om 17.20 uur bij Omroep Gelderland (daarna ieder uur herhaald). Uitzenddata zijn 2, 9, 16 en 23 februari en 9 en 16 maart. Online (terug)kijken kan via Uitzending Gemist . In de eerste aflevering maken we kennis met de 3 gebouwen die de komende weken in de schijnwerpers staan: het Juvenaat in Zevenaar, Coöperatie De Eendracht in Hoorn en de Fliegerhorst in Teuge.

Terug naar nieuwsoverzicht