N844: Nijmegen - Malden

De Rijksweg tussen Malden en Nijmegen (N844) is een belangrijke verbindingsweg. Wij hebben groot onderhoud gepland aan de Rijksweg tussen de J.J. Ludenlaan (N271) en Nijmegen. We starten 2 september 2019 met de werkzaamheden.

Inloopavond woensdag 21 augustus 2019

Samen met de aannemer informeren wij u tijdens een inloopavond over de werkzaamheden, de planning en de omleidingsroutes voor doorgaand verkeer. Er is tijdens deze avond geen centrale presentatie, u kunt binnenlopen tussen 18.30 en 20.00 uur. De avond wordt georganiseerd in het gemeentehuis van Heumen, Kerkplein 6 in Malden.

Werkzaamheden

We vervangen het asfalt op de hoofdrijbaan. Samen met de politie en de gemeente Heumen onderzochten we waar we de verkeersveiligheid kunnen verbeteren. Op een paar plaatsen maken we kleine veranderingen. Onder het kopje documenten staan presentatietekeningen waarop u deze veranderingen kunt zien. 

Het riool onder de weg is van de gemeente Heumen. Het riool is erg slecht en moet gerenoveerd worden. Dit doen we tijdens de werkzaamheden aan de weg. Zo beperken we de hinder voor de omgeving.

Omleidingsroute

Tijdens de werkzaamheden is de N844 afgesloten voor doorgaand verkeer. Fietsers kunnen het fietspad naast de Rijksweg (N844) wel blijven gebruiken. Het kan wel voorkomen dat fietsers over moeten steken. Woningen en bedrijven in Malden blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar. We leiden het doorgaand verkeer om via de A73:

Of bekijk de kaart op ware grootte (PDF 1MB).

Buslijnen

Buslijnen 1 en 83 rijden door Malden. Tijdens de werkzaamheden in het najaar van 2019 blijven de bussen hun normale route rijden. In het voorjaar van 2020 rijdt buslijn 83 waarschijnlijk een aangepaste route. Kijk op 9292.nl voor de actuele reis- en vertrektijden.

Najaar 2019

We voeren de werkzaamheden uit in twee fasen. Tussen 2 september en 22 november 2019 werken we aan:

  • Vervangen geluidsreducerend asfalt tussen McDonald's en Nertsweg (Intratuin) en tussen rotonde Groesbeekseweg en de N271
  • Vervangen asfalt fietspad tussen rotonde Droogsestraat en verkeerslichten Union sportvelden
  • Aanbrengen lage overrijdbare rijbaanscheiding tussen rotonde Groesbeekseweg en de bebouwde komgrens bij rotonde Veldsingel

Voorjaar 2020

Tussen 2 maart en 15 mei 2020 werken we aan:

  • Vervangen geluidsreducerend asfalt tussen de aansluiting S100 en McDonald's en tussen Nertsweg en rotonde Groesbeekseweg
  • Vervangen riool tussen Grootveldschelaan en Raadhuisstraat
  • Vervangen verkeerslichten kruispunt Kloosterstraat/Raadhuisstraat

Herkomst verkeer op de N844

Uit onderzoek naar de herkomst van verkeer op de N844 (gepubliceerd 2015, PDF 50 kB) blijkt dat een belangrijk deel van het verkeer uit Malden komt of in Malden moet zijn. Onder deze weggebruikers is onderzocht of ze ook op een andere wijze hun bestemming kunnen bereiken, zodat het in de spits minder druk wordt op de N844. De gemeenten Nijmegen en Heumen en de provincie Gelderland bekijken nu of en hoe we deze maatregelen kunnen realiseren. De gemeente Nijmegen neemt hierin het voortouw. De voorbereiding van het groot onderhoud aan de Rijksweg in 2019 staat hier los van.

Planning

  • Winter 2018-2019: uitwerken van de plannen en start benodigde procedures, inclusief kapvergunning
  • Medio 2019: selectie aannemer
  • September 2019: start uitvoering van de werkzaamheden

Documenten

Presentatietekeningen (ZIP 37 MB)

Contact

Stel uw vraag via het vragenformulier of neem telefonisch contact op via 026 359 99 99.