N844: Nijmegen - Malden

De Rijksweg tussen Malden en Nijmegen (N844) is een belangrijke verbindingsweg. Wij hebben groot onderhoud gepland aan de Rijksweg tussen de Lierseweg en Nijmegen. In het najaar van 2019 voerde aannemer Van Kessel het eerste deel van de werkzaamheden uit. Tussen februari en juni 2020 worden de resterende werkzaamheden uitgevoerd.

Werkzaamheden

De aannemer voert de volgende werkzaamheden uit:

  • Vervangen geluidsreducerend asfalt tussen de McDonald’s en de kruising met de Jan J. Ludenlaan (N271).
  • Vervangen riool tussen Grootveldschelaan en Raadhuisstraat.
  • Vervangen verkeerslichten kruispunt Kloosterstraat / Raadhuisstraat.
  • Aanleg wadi’s ter hoogte van Grootveldschelaan, Groesbeekseweg en Veldsingel
  • Vitens verplaatst de waterleiding tussen Grootveldschelaan en Raadhuisstraat naar de westkant

Inloopavond 10 maart 2020

Samen met de aannemer en Vitens informeren wij u tijdens een inloopavond over de werkzaamheden, de planning en de omleidingsroutes voor doorgaand verkeer. Er is tijdens deze avond geen centrale presentatie, u kunt binnenlopen tussen 19.00 en 20.30 uur. De avond wordt georganiseerd in het gemeentehuis van Heumen, Kerkplein 6 in Malden. De aannemer werkt op dit moment nog aan de planning. Zodra hier meer over bekend is leest u dat op deze webpagina.

Afsluiting Veldsingel

Tussen 24 en 28 februari 2020 is de Veldsingel afgesloten vanaf de rotonde bij de Rijksweg tot de kruising bij de Heidezoom. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Groesbeekseweg en de Veldsingel. Fietsers worden ter plaatsen omgeleid. De bushalte Heidezoom is tijdens de werkzaamheden buiten gebruik. De halte bij De lage Horst blijft in gebruik en er komt een tijdelijke halte op de Horst.

Werkzaamheden McDonald’s

Tussen 2 en 25 maart 2020 werkt Van Kessel aan de weg ter hoogte van de McDonald’s. Verkeer kan tijdens de werkzaamheden gebruik maken van een tijdelijke omleiding ter hoogte van de McDonald’s. Doorgaand verkeer van Mook naar Nijmegen wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid via de A73 en de n271. De McDonald’s blijft bereikbaar via een tijdelijke aansluiting.

Tijdens de werkzaamheden is het fietspad aan de westkant afgesloten. Fietsers kunnen tijdelijk het fietspad aan de oostzijde (kant McDonald’s) in twee richtingen gebruiken tot de verkeerslichten bij de sportvelden. Als alternatief kunnen fietsers ook het MaasWaalpad (snelfietspad door het bos) gebruiken.

Bouwapp

De werkzaamheden zijn te volgen via een omgevingsapp (alleen voor mobiele telefoon). In deze app staat actuele informatie over de werkzaamheden en de verkeershinder. Bij wijzigingen in de planning, verkeerssituatie of andere bijzonderheden sturen wij een zogenaamd push-bericht. Om de werkzaamheden te volgen vinkt u het project N844 Nijmegen – Malden aan.

Laat de fietser in je los

Slim en Schoon onderweg, gemeente Heumen en gemeente Nijmegen stimuleren het gebruik van de fiets. Het groot onderhoud is een goede aanleiding om wat vaker de fiets te pakken. Kijk op www.laatdefietserinjelos.nl voor een steuntje in de rug.

Documenten

Presentatietekeningen (ZIP 39.937 kB)

Contact

De actuele wegwerkzaamheden en omleidingsroutes vindt u op Bereikbaar Gelderland. Stel uw vraag via het vragenformulier of neem telefonisch contact op via 026 359 99 99.