N844: Nijmegen - Malden

De Rijksweg tussen Malden en Nijmegen (N844) is een belangrijke verbindingsweg. Wij hebben groot onderhoud gepland aan de Rijksweg tussen de Lierseweg en Nijmegen. In het najaar van 2019 voerde aannemer Van Kessel het eerste deel van de werkzaamheden uit. Tussen februari en juni 2020 worden de resterende werkzaamheden uitgevoerd.

Werkzaamheden

De aannemer voert de volgende werkzaamheden uit:

  • Vervangen geluidsreducerend asfalt tussen de McDonald’s en de kruising met de Jan J. Ludenlaan (N271).
  • Vervangen riool tussen Grootveldschelaan en Raadhuisstraat.
  • Vervangen verkeerslichten kruispunt Kloosterstraat / Raadhuisstraat.
  • Aanleg wadi’s ter hoogte van Grootveldschelaan, Groesbeekseweg en Veldsingel
  • Vitens verplaatst de waterleiding tussen Grootveldschelaan en Raadhuisstraat naar de westkant

Wegafsluiting

Aannemer van Kessel vervangt op 24 en 25 maart 2020 het asfalt van de N844 tussen de Scheidingsweg en de McDonald's. Door de lage temperaturen is het helaas niet mogelijk het asfalt in de nachten te vervangen. Daarom voert aannemer van Kessel de werkzaamheden overdag. Op dinsdag 24 maart is de weg afgesloten voor verkeer van Nijmegen richting de N271. Op woensdag 25 maart is de weg in beide richtingen dicht tussen rotonde Droogsestraat en de Scheidingsweg. Beide afsluitingen starten op 07.00 uur en duren tot 18.00 uur. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A73 en de N271. Aanwonenden en bedrijven blijven tijdens de afsluiting bereikbaar.

Tijdens de werkzaamheden is het fietspad aan de westkant afgesloten. Fietsers kunnen tijdelijk het fietspad aan de oostzijde (kant McDonald’s) in twee richtingen gebruiken tot de verkeerslichten bij de sportvelden. Als alternatief kunnen fietsers ook het MaasWaalpad (snelfietspad door het bos) gebruiken.

Bouwapp

De werkzaamheden zijn te volgen via een omgevingsapp (alleen voor mobiele telefoon). In deze app staat actuele informatie over de werkzaamheden en de verkeershinder. Bij wijzigingen in de planning, verkeerssituatie of andere bijzonderheden sturen wij een zogenaamd push-bericht. Om de werkzaamheden te volgen vinkt u het project N844 Nijmegen – Malden aan.

Laat de fietser in je los

Slim en Schoon onderweg, gemeente Heumen en gemeente Nijmegen stimuleren het gebruik van de fiets. Het groot onderhoud is een goede aanleiding om wat vaker de fiets te pakken. Kijk op www.laatdefietserinjelos.nl voor een steuntje in de rug.

Documenten

Presentatietekeningen (ZIP 39.937 kB)

Contact

De actuele wegwerkzaamheden en omleidingsroutes vindt u op Bereikbaar Gelderland. Stel uw vraag via het vragenformulier of neem telefonisch contact op via 026 359 99 99.