N844: Nijmegen - Malden

De Rijksweg (N844) tussen Malden en Nijmegen is een belangrijke verbindingsweg. Wij voeren groot onderhoud uit aan de Rijksweg tussen de Jan J. Ludenlaan (N271) en Nijmegen. In het najaar van 2019 voerde aannemer Van Kessel het eerste deel van de werkzaamheden uit. Tussen februari en juli 2020 voeren zij de resterende werkzaamheden uit.

Vervangen riool

Tot halverwege juni 2020 werkt aannemer Van Kessel aan het vervangen van het riool onder het voetpad/fietspad tussen de rotonde Grootveldschelaan en de Raadhuisstraat. Aansluitend wordt het fietspad opnieuw geasfalteerd.

Vervangen asfalt

Tussen Intratuin en rotonde Groesbeekseweg vervangen we het asfalt. Aannemer gebr. Van Kessel voert deze werkzaamheden uit tussen 18 en 21 juni 2020 in twee verschillende fasen.
Op donderdag 18 en vrijdag 19 juni werkt de aannemer aan de weg tussen rotonde Grootveldschelaan en rotonde Groesbeekseweg. Tijdens deze werkzaamheden kan verkeer van Nijmegen naar Molenhoek/Mook gebruik maken van de Rijksweg (N844). Verkeer van Molenhoek/Mook richting Nijmegen wordt ter plaatse omgeleid via de woonwijk.

Tussen zaterdag 20 juni 06.00 uur en zondag 21 juni 22.00 uur werken we aan de Rijksweg (N844) tussen rotonde Grootverldschelaan en Intratuin. De Rijksweg (N844) is dan afgesloten tussen rotonde Groesbeekseweg en Intratuin. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A73 en de Jan J. Ludenlaan (N271). Tijdens deze weekend afsluiting rijdt ook de bus over de omleidingsroute, de bushaltes tussen de Scheidingsweg en de Jan J. Ludenlaan (N271) vervallen dan. Fietsers kunnen ook tijdens de werkzaamheden gewoon gebruik blijven maken van de fietspaden aan beide zijden van de Rijksweg (N844).

Resterende werkzaamheden

Tussen 22 juni en eind juli 2020 voeren we de laatste werkzaamheden uit. Daarmee ronden we de werkzaamheden aan de Rijksweg (N844) af. Tijdens deze werkzaamheden is de Rijksweg (N844) open voor doorgaand verkeer. Op verschillende plekken kan er sprake zijn van lichte verkeershinder.

Bouwapp

De werkzaamheden zijn te volgen via een omgevingsapp (alleen voor mobiele telefoon). In deze app staat actuele informatie over de werkzaamheden en de verkeershinder. Bij wijzigingen in de planning, verkeerssituatie of andere bijzonderheden sturen wij een zogenaamd push-bericht. Om de werkzaamheden te volgen vinkt u het project N844 Nijmegen – Malden aan.

Laat de fietser in je los

Slim en Schoon onderweg, gemeente Heumen en gemeente Nijmegen stimuleren het gebruik van de fiets. Het groot onderhoud is een goede aanleiding om wat vaker de fiets te pakken. Kijk op www.laatdefietserinjelos.nl voor een steuntje in de rug.

Samenwerken aan verminderen van overlast

Bij het werken aan de weg doet de provincie er alles aan om de overlast zo min mogelijk te laten zijn. Maar hinder is niet te vermijden. Wij verzoeken iedereen om zich aan de omleidingsroutes te houden. Dat is in het belang van de veiligheid, voorkomt overlast aan de omgeving en het is beter voor het milieu.

Documenten

Presentatietekeningen (ZIP 39.937 kB)

Contact

De actuele wegwerkzaamheden en omleidingsroutes vindt u op Bereikbaar Gelderland. Stel uw vraag via het vragenformulier of neem telefonisch contact op via 026 359 99 99.