N844: Nijmegen - Malden

De Rijksweg tussen Malden en Nijmegen (N844) is een belangrijke verbindingsweg. Wij hebben groot onderhoud gepland aan de Rijksweg tussen de Lierseweg en Nijmegen. Op 2 september zijn de werkzaamheden gestart.

Werkzaamheden

We vervangen het asfalt op de hoofdrijbaan. Samen met de politie en de gemeente Heumen onderzochten we waar we de verkeersveiligheid kunnen verbeteren. Op een paar plaatsen maken we kleine veranderingen. Onder het kopje documenten staan presentatietekeningen waarop u deze veranderingen kunt zien. 

Het riool onder het fietspad is erg slecht en moet gerenoveerd worden. Dit doen we tijdens de werkzaamheden aan de weg. Zo beperken we de hinder voor de omgeving.

Najaar 2019

We voeren de werkzaamheden uit in het najaar van 2019 en het voorjaar van 2020. Plan uw reis op tijd en houd rekening met een langere reistijd. We adviseren doorgaand verkeer om te rijden via de A73. De werkzaamheden voeren we uit in verschillende fases. Tussen 2 september 2019 en 22 november 2019 werken we aan:

  • Vervangen geluidsreducerend asfalt tussen McDonald's en Nertsweg (Intratuin) en tussen rotonde Broeksingel / Groesbeekseweg en de Lierseweg.
  • Vervangen asfalt fietspad tussen rotonde Droogsestraat en verkeerslichten Union sportvelden.
  • Aanbrengen lage overrijdbare rijbaanscheiding tussen rotonde Broeksingel / Groesbeekseweg en de bebouwde komgrens bij rotonde Veldsingel.

Werkzaamheden tussen 2 en 27 september 2019

Tussen 2 en 27 september 2019 werken we aan de Rijksweg (N844) tussen de rotonde Droogsestraat / Heiweg en de Scheidingsweg. Tussen 2 en 23 september 2019 is de weg open, maar wel smaller dan normaal. Daarom verlagen we tijdelijk de maximumsnelheid naar 30 km/u. Tussen 23 en 27 september 2019 brengen we nieuw asfalt op de weg aan. De Rijksweg (N844) is daarom in deze periode dicht tussen 20.00 uur en 05.30 uur.

Werkzaamheden tussen 30 september en 22 november 2019

Tussen 30 september 2019 en 22 november 2019 werken we aan de Rijksweg (N844) tussen de aansluiting met Lierseweg en de rotonde Broeksingel / Groesbeekseweg. We vervangen het asfalt, brengen een overrijdbare rijbaanscheiding en vervangen de asfaltstroken aan de zijkant van de weg door klinkerverharding.

Omleidingsroute

Tussen 30 september en 22 november werken we aan de Rijksweg (N844) tussen de rotonde Groesbeekseweg en de Lierseweg. De weg is afgesloten voor verkeer van Mook richting Malden/Nijmegen. We leiden dit verkeer om via de A73. Verkeer van Nijmegen richting Malden/Mook kan langs de werkzaamheden rijden, zie kaart (Pdf 1,6 MB)

Fietsers

Fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden gebruik blijven maken van het fietspad naast de Rijksweg (N844). Op sommige momenten moeten fietsers de weg wel oversteken. 

Bereikbaarheid woningen en bedrijven

Woningen en bedrijven in Malden blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar, houd wel rekening met eventuele omleidingsroutes.

Buslijnen

Buslijnen 1 en 83 rijden door Malden. Tijdens de werkzaamheden tussen 2 september en 30 september 2019 blijven de bussen hun normale route rijden. Vanaf 30 september volgt lijn 83 een aangepaste route. Kijk op 9292 voor de actuele reis- en vertrektijden.

Bouwapp

De werkzaamheden zijn te volgen via een omgevingsapp (alleen voor mobiele telefoon). In deze app staat actuele informatie over de werkzaamheden en de verkeershinder. Bij wijzigingen in de planning, verkeerssituatie of andere bijzonderheden sturen wij een zogenaamd push-bericht. Om de werkzaamheden te volgen vinkt u het project N844 Nijmegen – Malden aan.

Voorjaar 2020

Tussen 2 maart 2020 en 15 mei 2020 werken we aan:

  • Vervangen geluidsreducerend asfalt tussen de aansluiting S100 en McDonald’s en tussen de Nertsweg en de rotonde Broeksingel / Groesbeekseweg.
  • Vervangen riool tussen Grootveldschelaan en Raadhuisstraat.
  • Vervangen verkeerslichten kruispunt Kloosterstraat / Raadhuisstraat.

De aannemer werkt op dit moment nog aan de planning. Zodra hier meer over bekend is leest u dat op deze webpagina.

Documenten

Presentatietekeningen (ZIP 39.937 kB)

Contact

De actuele wegwerkzaamheden en omleidingsroutes vindt u op Bereikbaar Gelderland. Stel uw vraag via het vragenformulier of neem telefonisch contact op via 026 359 99 99.