N842: Nijmegen - Groesbeek

Tussen 12 oktober en 6 november 2020 verplaatsen wij de bushalte bij de Werkenrode School. Hiermee ronden we alle werkzaamheden af van het groot onderhoud uit 2017 en 2018.

Verplaatsen bushalte

Wij bekeken samen met studenten van de Werkenrode School de verkeersveiligheid bij hun school. Steeds meer studenten komen met het openbaar vervoer. Zij stappen de bus uit en in op de Nijmeegsebaan. De bus richting Nijmegen stopt aan de overkant van de weg. Studenten maken soms gebruik van de kortste wandelroute om bij de bushalte te komen. Hierbij steken ze de weg schuin over. Ze missen daarbij dan de middenberm om halverwege de weg te wachten op een veilig moment. Wij verplaatsen daarom deze bushalte, zodat deze aansluit op de bestaande oversteek met middenberm. Voor het verplaatsen van de bushalte sluiten we een halve rijbaan af. Het verkeer wordt langs het werk begeleid met hulp van tijdelijke verkeerslichten.

Bomen

Op de nieuwe locatie van de bushalte staan nu nog bomen. Tussen 7 en 18 september 2020 maakten we plaats voor de bushalte door de bomen te kappen. Na afloop van de werkzaamheden planten we nieuwe bomen aan. Dit doen we op 3 locaties:

  • tussen de nieuwe bushalte en de Nijmeegsebaan planten we 18 bomen aan (Beuk en Ruwe Berk)
  • aan de Nijmeegsebaan, ten zuiden van de rotonde Nijmeegsebaan – Meerwijkselaan planten we 4 Winterlindebomen;
  • langs de Koningin Wilhelminalaan planten we 9 Lindenbomen.

Op de laatste pagina van deze tekening (PDF 1,6 MB) kunt u de werkzaamheden bekijken. 

Planning werkzaamheden N842

  • 12 oktober – 6 november 2020: verplaatsen bushalte naar de noordzijde van de kruising. Voorafgaand aan de werkzaamheden onderzoeken we of er nog explosieven uit de Tweede Wereldoorlog in de grond zitten.

U kunt voor actuele werkzaamheden ook kijken op Bereikbaar Gelderland.

Uitgeschreven tekst

Uitgeschreven tekst

Documenten

Contact

Stel uw vraag via het vragenformulier of neem telefonisch contact op via 026 359 99 99.