N794: Heerderweg - Epe

De Heerderweg (N794) verbindt Epe en Heerde en is een belangrijke verbinding met de A50. We voeren tot en met zondag 19 september 2021 (week 37) groot onderhoud uit aan de kruising N794 (Eperweg) met de Zwarteweg in de gemeente Heerde. Daarmee verbeteren we de verkeersveiligheid.

Werkzaamheden

We verleggen de weg, zodat ruimte ontstaat voor een berm tussen de weg en het fietspad richting Heerde. Naast de asfalteringswerkzaamheden, werken we ook aan de riolering en brengen we belijning aan op de weg.

Bereikbaarheid

Verkeer wordt tijdens de werkzaamheden met een  tijdelijke weg om het werkvak geleid. Van maandag 13 tot en met vrijdag 17 september 2021 (week 37) is tussen 18.00 uur in de avond en 07.00 uur de volgende ochtend de tijdelijke wegomleiding niet te gebruiken voor gemotoriseerd verkeer. De omleiding voor verkeer naar en van Epe gaat via de A50 en de N309 en staat met borden aangegeven. Fietsers kunnen deze week van het fietspad gebruik blijven maken.

De bus blijft volgens de gebruikelijke dienstregeling en route rijden, uitgezonderd van week 37. Tijdens de nachten rijdt de bus in beide richtingen via de N309 en A50. In Epe rijdt een pendelbus om reizigers naar de bushalte Klaarbeek in de Hoofdstraat te brengen. Bedrijven blijven tijdens de hele uitvoeringsperiode bereikbaar.

Vanaf maandag 20 september 2021 (week 38) rijdt het verkeer weer over de rijbaan. We halen dan de tijdelijke wegomleiding weer weg. Deze werkzaamheden vinden plaats naast de weg. Dat geeft geen hinder voor verkeer. 

Vertraging door vervuiling van de grond

Tijdens de werkzaamheden kwamen we er achter dat de grond verontreinigd was. We hebben daarom de werkzaamheden stilgelegd om de omvang van de verontreiniging te onderzoeken. Daardoor is de planning van de werkzaamheden aangepast.

Fietsers langs de N794

Informatie

Kijk op Bereikbaar Gelderland voor actuele werkzaamheden en omleidingen. Stel uw vraag via het vragenformulier of neem telefonisch contact op via 026 359 99 99.