N348: Spikerpadbrug

De ‘Spikerpadbrug’ is een fietsviaduct over de N348 (Den Elterweg) tussen Zutphen en Warnsveld. In juni en juli 2021 vernieuwen we de brug en voeren we werkzaamheden uit.

Werkzaamheden

We gaan het rijdek van het viaduct vervangen, omdat het huidige rijdek versleten is. Daarvoor halen we eerst het oude rijdek weg. Het nieuwe rijdek wordt in de buurt van het viaduct gemonteerd en klaargemaakt om daarna op de bestaande steunpunten van het viaduct te plaatsen. Ondertussen passen we de ondersteuningsconstructie van het bestaande viaduct aan. De vrije ruimte onder het viaduct maken we groter. Daarmee verhogen we de doorrijhoogte voor verkeer op de N348.

Naar verwachting hoeven we voor de werkzaamheden geen bomen te kappen.

Huidige brug

Impressie van de nieuwe brug

Afsluiting Spikerpadbrug

Tijdens de werkzaamheden sluiten we de Spikerpadbrug af van maandag 21 juni tot en met vrijdag 23 juli 2021. Fietsverkeer leiden we om via het kruispunt Rijksstraatweg en Warnsveldeweg. De omleiding geven we met borden aan.

Weekendafsluitingen N348

We sluiten 2 weekenden de N348 (Den Elterweg) tussen de Gerard Doustraat en de Warnsveldseweg af voor al het verkeer. Ook het parallel liggende fietspad sluiten we af. Dit is nodig om het huidige rijdek weg te halen en later het nieuwe rijdek op de bestaande steunpunten te plaatsen.
De N348 is tijdens de volgende weekenden afgesloten:

  • Vrijdagavond 25 juni 20.00 uur tot maandagochtend 28 juni 06.00 uur.
  • Vrijdagavond 9 juli 20.00 uur tot maandagochtend 12 juli 06.00 uur.

Gemotoriseerd verkeer leiden we om via de N346 en N314. Voor fietsers verplaatsen we de omleiding tijdens deze weekenden naar Het Spiker en de Molenstraat. 

Contact

Stel uw vraag via het vragenformulier of neem telefonisch contact op via 026 359 99 99.