N338: Rivierweg bij Doesburg

Van 20 september tot en met 14 november 2021 en in april 2022 voeren we groot onderhoud uit aan de N338 (Rivierweg) tussen de A12/Duiven en de N317/Doesburg. Het onderhoud bestaat met name aan het vervangen van het asfalt. Naast het onderhoud verbeteren we ook de verkeersveiligheid. We voeren de werkzaamheden in 2 delen uit.

Klik op het kaartje voor een grotere afbeelding

Kaart met overzicht van werkzaamheden en fases

Werkzaamheden vanaf september 2021

Van maandag 20 september tot en met zondag 14 november 2021 voeren we het 1e deel van de werkzaamheden uit. Dat doen we op de N338 vanaf de A12 tot de rotonde bij de N336. Dit deel van de N338 is in verschillende fases afgesloten voor doorgaand verkeer. Zo blijft de directe omgeving bereikbaar voor lokaal verkeer.

We voeren onderhoud uit aan het asfalt van de rijbaan en de fietspaden en op de rotondes met de Nieuwgraaf, Koestraat, Groenestraat en Zwalmstraat. De fietsoversteken bij zijwegen krijgen rood asfalt, waardoor het fietspad meer opvalt. Daarnaast vervangen we de verharding bij inritten om deze te verduidelijken. Ook vindt onderhoud aan duikers en bruggen plaats.

Omleiding

De hoofdomleiding voor doorgaand verkeer gaat beide richtingen via de A12, N336, N338, N317 en A348 en staat met borden aangegeven. Bestemmingsverkeer en fietsers leiden we lokaal om met borden langs de weg. Woningen en bedrijven blijven bereikbaar.

Klik op het kaartje voor een grotere afbeelding

Kaart met overzicht van werkzaamheden en omleidingen

Werkzaamheden in april 2022

In april 2022 voeren we het 2e deel van de werkzaamheden van het groot onderhoud uit. Dat doen we op de N338 tussen de rotonde met de N336 en de rotonde met de N317.

We plaatsen verlichting bij de aansluitingen Huis te Lathumweg, Bandijk en Bahrestraat. De fietsoversteken bij zijwegen krijgen rood asfalt, waardoor het fietspad meer opvalt. Ook de fietsoversteek bij het zandwinput grindgat Valewaard krijgt rood asfalt. We halen verharding op middengeleiders weg, zodat de regen beter weg kan. Onder de brug over de Zwalm plaatsen we loopplanken, waardoor kleine zoogdieren veilig onder de provinciale weg kunnen lopen. Daarnaast voeren we onderhoudswerkzaamheden uit aan de fietstunnel tussen de Angerloseweg en de Doesburgseweg, aan het viaduct over de Didamseweg-Ganzepoelweg en het viaduct over de Oude IJssel. 

Het onderhoud aan bruggen zorgt voor hinder voor verkeer op het onderliggend wegennet. Meer informatie over de werkzaamheden, afsluitingen en omleidingsroutes volgt later via deze pagina.

Werkzaamheden in de regio

In de zomer van 2021 startten we ook met werkzaamheden aan de A348: Arnhem - Dieren. We zorgen dat de werkzaamheden aan de N338 niet tegelijk worden uitgevoerd met de werkzaamheden aan de A348 of andere provinciale wegen.

De actuele werkzaamheden en eventuele omleidingsroutes staan op Bereikbaar Gelderland.

Contact

Stel uw vraag via het vragenformulier of neem telefonisch contact op via 026 359 99 99.