N330: Zelhem - Varsseveld

Tussen 31 augustus 2020 en 1 april 2021 voeren wij groot onderhoud uit aan de N330 tussen Zelhem en Varsseveld. Er komt een nieuwe brug met gescheiden auto- en fietsverkeer. We combineren dit groot onderhoud met andere maatregelen om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Werkzaamheden Halle - Varsseveld

Tussen 31 augustus en 18 september 2020 werken we aan de N330 tussen Halle en Varsseveld. We brengen een beschermlaag aan op het asfalt (sealen) en passen de kruisingen aan. Tijdens de werkzaamheden is de N330 afgesloten tussen Halle en Varsseveld. Halle blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar vanuit Zelhem. Doorgaand verkeer leiden we tijdens deze periode om via de N18/A18 en de N315.

In dit deel van de N330 zit ook de brug over de Boven Slinge die we vervangen. Op de nieuwe brug wordt autoverkeer gescheiden van fietsers. De bouw van deze brug neemt meer tijd in beslag, daarom wordt de brug op een later moment vervangen. Meer informatie hierover volgt op deze pagina.

Tussen 18 en 21 september is de N330 tijdelijk open voor verkeer. De weg is dan onderdeel van een omleidingsroute voor werkzaamheden aan de N319 tussen Zutphen en Ruurlo.

Werkzaamheden Zelhem – Halle

Tussen 21 september en 2 oktober 2020 werken we aan de N330 tussen Zelhem en Halle. Ook op dit traject sealen we het asfalt en passen we enkele kruisingen aan. De Kruising Halle-Heideweg richten we opnieuw in, deze wordt compacter en overzichtelijker. Tijdens de werkzaamheden is de N330 dicht tussen Zelhem en Halle, Halle is bereikbaar vanuit Varsseveld.

Reconstructie kom Halle

Tussen 5 oktober 2020 en 1 april 2021 werken we aan de kom van Halle. Hier vervangen we het asfalt en we leggen een hemelwaterriool en een nieuw vuilwaterriool aan. Tijdens deze werkzaamheden leiden we doorgaand verkeer om Halle heen via de N18/A18 en de N315. Halle is tot de kom voor aanwonenden en bestemmingsverkeer bereikbaar vanaf beide zijden (Zelhem en Varsselveld). In de kom van Halle werken we in verschillende fasen aan de weg. Aannemer KWS verspreidt per fase huis aan huis brieven om aanwonenden te informeren over bereikbaarheid en parkeergelegenheid. De deklaag (bovenste laag van het asfalt) kan waarschijnlijk niet in november en december gelegd worden. De temperatuur is dan te laag, waardoor het asfalt niet sterk genoeg wordt. We brengen daarom een tijdelijke deklaag aan, zodat de kom na afronding van de reconstructie wel opengesteld wordt voor verkeer. De definitieve deklaag brengen we in het voorjaar van 2021 aan, naar verwachting in maart.

Snelheidsverlaging

We hebben onderzocht of we de snelheid tussen Zelhem en Halle kunnen verlagen naar 60 kilometer per uur. Door een snelheidsverlaging kunnen we alle bestaande bomen laten staan. Het verlagen van de snelheid is mogelijk als we de inrichting van de weg aanpassen. We wachten nog een paar jaar met het aanpassen van de weg omdat het asfalt tussen Zelhem en Halle nog niet aan vervanging toe is. We stellen in de tussentijd wel vast een adviessnelheid in van 60 kilometer per uur.

Bomen

Tussen Zelhem en Varsseveld staan 2 bomen op een gevaarlijke locatie. Deze bomen beperken het zicht voor verkeer. Daarnaast moeten we 5 bomen kappen om ruimte te maken voor de nieuwe brug. We hebben voor deze bomen een kapvergunning aangevraagd, als er geen bezwaren zijn kappen we de bomen in oktober 2020. We compenseren de bomen op een later moment. Hoeveel bomen, welke soort en op welke locatie is nog niet bekend.

Planning 2020

  • 31 augustus – 18 september: werkzaamheden Halle – Varsseveld
  • 21 september - 2 oktober: werkzaamheden Zelhem – Varsseveld
  • 5 oktober – 31 december: werkzaamheden kom Halle

U kunt voor actuele werkzaamheden ook kijken op Bereikbaar Gelderland.

Documenten