N316 Doetinchem – Braamt – Zeddam

Maandag 3 juni 2019 starten de onderhoudswerkzaamheden aan de Wijnbergseweg –Zeddamseweg – Ingenieur B. Kersjesweg (N316) in de gemeente Doetinchem en gemeente Montferland. Naar verwachting zijn de werkzaamheden op vrijdag 14 juni 2019 klaar.

Iedere 9 jaar wordt het asfalt op een weggedeelte vervangen. Tegelijkertijd kijken we dan of we deze werkzaamheden kunnen combineren met het verbeteren van verkeersveiligheid, landschap en natuur versterken en verbeteren van de leefomgeving. Het traject Doetinchem-Braamt-Zeddam is nu aan de buurt. Door onder andere het aanleggen van betonnen stroken langs de weg voor de veiligheid is het nodig om de weg in zijn geheel tien dagen af te sluiten. Dit levert de nodige overlast op, maar is nodig voor de veiligheid van de weggebruikers én de mensen die aan de weg werken.

Werkzaamheden

In het kader van trajectaanpak van provinciale wegen heeft de provincie Gelderland in 2016 onderzoek naar eventuele aanpassingen op de weg naast het groot onderhoud. Er is besloten dat we in 2019 onderhoud aan de weg uitvoeren.

De onderhoudswerkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van nieuw asfalt op de weg, het vervangen van de rotonde, werkzaamheden bij de bushalte en aanbrengen van bermbeton langs de weg. 

Planning

De onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd van maandag 3 juni 2019 tot uiterlijk vrijdag 14 juni 2019. De actuele wegwerkzaamheden en omleidingsroutes vindt u op Bereikbaar Gelderland

Contact

Stel uw vraag via het vragenformulier of neem telefonisch contact op via 026 359 99 99.