Musea, versterken maatschappelijke rol middelgrote en grote musea

Subsidiemogelijkheden

U kunt als middelgrote of grote musea subsidie aanvragen voor activiteiten die vernieuwend zijn voor een museum op een of meer van de volgende aspecten: 

  • het versterken van de inhoudelijke kwaliteit door vaste presentaties, tijdelijke tentoonstellingen of educatieve activiteiten
  • het vergroten van het publieksbereik door maatregelen op het gebied van toegankelijkheid, bedrijfsvoering, automatisering, vrijwilligers- of sponsorbeleid
  • het versterken van het netwerk door samenwerkingsprojecten met andere erfgoedinstellingen in de gemeente of in de regio aan te gaan of door samen te werken met andere instellingen die werkzaam zijn binnen de vrijetijd- of welzijnssector.

U kunt als middelgrote musea ook subsidie aanvragen voor het organiseren van grote spraakmakende tentoonstellingen in Gelderland.

Daarnaast kunt u, als middelgrote of grote musea en als historische organisatie, subsidie aanvragen voor  activiteiten die zijn gericht op de Gelderse identiteit en de Gelderse geschiedenis beleefbaar maken.

Voorwaarden

Om voor subsidie in aanmerking te komen, moet u voldoen aan een aantal voorwaarden. Hiervoor verwijzen wij naar de Regels Ruimte voor Gelderland 2016, hoofdstuk 7.9 (Versterken maatschappelijke rol middelgrote en grote musea).

Subsidie aanvragen

Musea kunnen bij Erfgoed Gelderland informatie en ondersteuning krijgen bij hun (digitale) aanvraag.

U vraagt uw subsidie aan via het Subsidieportaal. Na het inloggen komt u terecht bij het aanvraagformulier ‘CenE Versterken maatschappelijke rol middelgrote en grote musea’.

Voor de digitale aanvraag is een plan van aanpak nodig inclusief een marketing/pr-plan.

U kunt deze subsidie aanvragen tot en met 31 december 2018. Voor deze subsidie is een bepaald bedrag beschikbaar gesteld. U kunt subsidie aanvragen totdat dit bedrag is bereikt.

Relevante informatie en tips

Lees ook:

Contact

Musea kunnen bij Erfgoed Gelderland informatie en ondersteuning krijgen bij het aanvragen.

Stel overige vragen via het vragenformulier of neem telefonisch contact op via 026 359 99 99.